IĞDIR'da yengesi iki çocuk annesi Özlem Artan ile 'yasak aşk' yaşayan Remzi Artan'ın, ilişkilerini öğrendiğinden şüphelendiği amcası Cemalettin Artan'ı yatak odasında 40 satır darbesiyle öldürdüğü ortaya çıktı. Tüyler ürperten cinayetle ilgili detayları anlatan Remzi Artan ile Özlem Artan, çelik yelek giydirilerek adliyeye götürüldü. Özlem Artan poliste ifade vermezken; Remzi Artan cinayeti işledikten sonra amcasının 7 yaşındaki oğlu A.C.'nin uyandığını kendisi ve annesini kanlar içinde gördüğünü bildirdi. Oay geçen 3 Temmuz günü Iğdır'ın Selvi Sokakta bir apartmanda meydana geldi. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, kaçakçılıktan sabıkası bulunan 35 yaşındaki Cemalettin Artan’ın satırla öldürüldüğünü, eşi 29 yaşındaki Özlem Artan ile yeğeni 23 yaşındaki Remzi Artan’ın ise bıçakla yaralı olduğunu belirledi. Hastaneye yaralı olarak giden ve üzerinde kan izleri bulunan Remzi Artan ile öldürülen Cemalettin'in eşi Özlem Artan gözaltına alındı. Emniyet'te sorgulanan Remzi Artan, olayla ilgili tüm detayları anlatırken, Özlem Artan savcıya ifade vereceğini belirtti.
ÜRPERTEN AYINTILAR Hırdavatçılık yapan Remzi Artan polise verdiği ifadesinde, 6 yıl önce kız arkadaşından ayrıldıktan sonra yengesi Özlem Artan'la dertleşmeye başladığını, tüm sorunlarını ona anlattığını bildirdi. Yengesinin de eşiyle olan problemlerini kendisiyle paylaştığını kaydeden Remzi Artan bu şekilde birbirlerine yakınlaştıklarını ve ilişkilerinin başladığını belirtti. Amcası Cemalettin Artan'ın evine sık sık gittiğini, yengesi Özlem Artan ile sohbet edip cinsel ilişkiye girdiğini itiraf eden Remzi Artan ifadesinde şunları anlattı: "AMCAM SİNİRLİ BAKIYOR, BANA YUMRUK SIKIYORDU" "Genellikle amcamın evine gider, Özlem ile oturur sohbet edip cinsel ilişkiye girerdik. Amcam Cemalletin, 2 yıl önce ailesiyle birlikte İstanbul'a gitti. Bir süre önce de aile büyüklerinin araya girmesiyle karısı ve 2 çocuğu Iğdır'a döndü, borçları olduğu için amcam gelmedi. Yengemle ilişkimiz kaldığı yerden devam ediyordu. 8 Haziran'da Özlem ile amcamın büyük oğlu olan Muhammet Artan, 4'üncü kattan düşerek öldü. Bunun üzerine amcam tekrar Iğdır'a geldi. Bu sürede amcamın ilişkimizi öğrendiğini düşünüyorum. Çünkü bana sinirli bakıyor ve yumruk sıkıyordu. Özlem'i amcamdan kıskanmaya başladım. Amcam bir akşam beni evlerine davet etti. Ben de korktuğum için hırdavatçı dükkanımdan bir satır iki bıçak alıp laptop çantasına koydum. Manavdan meyve alarak amcama gittim. Gece amcam eşine 'Hadi yatalım' deyince çok kıskandım. Bu sırada Özlem yanıma gelip 'Ben mecburen kocamın yanına gitmek zorundayım' dedi. Ben de laptop çantasını yanıma alarak salondaki çekyata uzandım. Gece ses duyunca bir elime satırı diğerine bıçağı alıp amcamın yatak odasına gittim. Amcam uyandı. Ben de elimdeki satırı sallamaya başladım. Diğer elimdeki bıçak yere düştü. Amcam beni saçlarımdan tuttu ve düşen bıçakla yaraladı. Oda karanlıktı bu yüzden hepimiz yaralandık. Daha sonra Özlem'le ne yapacağımızı düşündük. Ben polise 'Amcamın çok borcu vardı. Maskeli iki kişi geldi ve saldırdı' demeyi düşündüm. Bu sırada amcamın küçük oğlu A.C. uyandı ve üzerimizdeki kanı gördü. Annesi A.C.'yi mutafağa götürdü ve kendimizden uzak tutmaya çalıştık. Elimi havlu ve poşete sararak amcamın arabasıyla dükkana gidip laptoptaki suç aletlerini bıraktım. Kesik elimi tedavi ettirmek için hastaneye gittim. Polisler geldi. Satır ve bıçakları rastgele seçtim. Cinayet düşüncem yoktu. Onları yanıma alınca kendimi güvende hissettim. Amcamı öldürmeyi hiç düşünmedik. Sadece daha temkinli davranıyorduk. Özlem'le Iğdır'dan kaçmayı planlıyorduk."
DİĞER OĞLU DA CİNAYETE KURBAN MI GİTTİ?  Bu arada 8 Haziran günü apartman boşluğuna düşerek ölen 11 yaşındaki Muhammet Artan'ın bir cinayete kurban gidip gitmediğini araştıran polis Özlem ve Remzi Artan'a çelik yelek giydirerek bugün Adliyeye getirdi. 
FOTOĞRAFLI