Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR'ın merkeze bağlı Melekli Beldesi'nde vatandaşlar ve öğrenciler, geçen hafta bir ilkokul öğrencisinin ağır yaralandığı Iğdır-Karakoyunlu yolunu ulaşıma kapatarak üst geçit yapılmasını istedi.
Melekli Beldesinde İlkokul öğrencisi Ali Ekrem Gökdemir, geçen hafta Mezarlık mevkisinde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Gökdemir'in arkadaşları ve mahalle sakinleri, dün akşam saatlerinde Iğdır- Karakoyunlu karayolunu kesti. Çeşitli okullarda okuyan öğrenciler eyleme 'Üst geçit istiyoruz', 'Ali Ekrem için el ele, 'Ehliyeti pazardan mı aldın' yazılı dövizlerle destek verdi. Vatandaşlar, yolda sıkça kaza olduğunu belirterek Melekli Beldesi'ne bir üst geçit yapılmasını istedi.
Vatandaşları sakinleştiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serhat Alkan, halkın hassasiyetini anladığını, kendisinin de okula giden bir çocuğu bulunduğunu anımsatarak en kısa sürede gerekli tedbiri alacaklarını bildirdi. Trafiği şimdilik ışıklı sistem ve hız kesiciler ile kontrol altına alacaklarını anlatan Serhat Alkan, eylemcilerden dağılmalarını istedi. Bunun üzerine karayolunu kısa bir süreliğine ulaşıma kapatan eylemciler, "Eğer önlem alınmazsa yine yolu keseceğiz" diyerek dağıldı.

SD(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)