Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR'da kaçakçılıktan sabıkası bulunan 35 yaşındaki Cemalettin Artan evinde baltayla öldürüldü. Eve giren polis Cemalettin Artan'ın cesedinin yanında eşi 29 yaşındaki Özlem Artan ile aynı evde yaşayan yeğeni 23 yaşındaki Remzi Artan'ı da yaralı olarak bularak hastaneye kaldırdı.
Komşularının ihbarı üzerine bugün sabahın erken saatlerinde polis Selvi Sokak'taki apartmana gitti. Daireye girildiğinde Cemalettin Artan'ın balta ile öldürüldüğü, eşi Özlem Artan ile yeğeni Remzi Artan'ın ise yaralı olduğu belirlendi. Yaralılar ambulansla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılırken, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi nüfusuna kayıtlı Cemalettin Artan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Yeğen Remzi Artan'ın alkollü olduğunu belirten polis, olayın üzerindeki esrar perdesini kaldırmak için çok yönlü soruşturma yapıyor.
Öte yandan komşuları, Özlem- Cemalettin Artan çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 11 yaşlarındaki Muhammet Artan'ın 15 gün önce oturdukları apartmanın boşluğuna düşerek ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü söyledi.
Polis olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.