Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - IĞDIR'da aralarında kan davası bulunan amcalarının oğlu 4 kişiyi pusu kurrak öldürdükleri öne sürülen, haklarında ömür boyu hapis cezası istenen 1'i firari 7 sanığın yargılanmasına güvenlik gereçkesiyle Eskişehir'de devam edildi. Olay, Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Kerimbeyli Köyü'nde 4 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. Süleyman Öğet (71) ile oğulları Reis Öget (37), Raif Öget (35), Cevdet Öget (33), Salih Öget (31), Enver Öget (24) ve Musa Öget (20) kan davası nedeniyle pusu kurup av tüfeğiyle ateş açarak amcalarının oğulları olan Nurettin Öget (50), Battal Öget (30), Fesih Öget (26) ve Sadık Öget'i (25) öldürdü.
Olaydan sonra Süleyman Öğet kaçtı, oğulları; Reis Öget, Raif Öget, Cevdet Öget, Salih Öget, Enver Öget ve Musa Öget, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Firari sanık Süleyman Öğet ile tutuklu sanıklar Reis Öget, Raif Öget, Cevdet Öget, Salih Öget, Enver Öget ve Musa Öget'in yargılanmalarına güvenlik nedeniyle Eskişehir'de karar verildi. Bugün yapılan duruşma nedeniyle Eskişehir adliyesi içinde ve çevresinde polisler geniş önlemi aldı. Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Musa Öget katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Reis Öget, Cevdet Öget, Salih Öget ve Enver Öget duruşmaya katılmadı. Suçsuz olduğunu öne süren Musa Öget yakalandığında firarda olan babası Süleyman Öğe'nin fazla ceza almaması için suçu üzerine aldığını öne sürdü. Öget, ifadesinde şöyle dedi:
"Olay saatinde ben, Rıza ile Cevdet ağabeyim Ardahan'da yayladaydık. Olayı duyduk. Enver ağabeyimin yakalandığını da duyduk. Daha sonra 1 ay yaylada kaldık. Yayladayken jandarma gelerek bizi gözaltına aldı. Babam Süleyman Öget'in işlediğini öğrendim. Babamın daha az ceza alması için ilk başta suçu kabullenmiştim. Sonrasında pişman oldum. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum." 
Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten 51 yaşındaki Aydın Öget ölen ve öldürenlerle akraba olduğunu hatırlatarak, "Saat 05.00'te Nurettin, Fesih, Sadık, Battal, Serkan ve Yakup ile birlikte tarlaya çalışmaya gittik. Ateş açtılar. Kendimi yere atarak kurtuldum. Olay yerinde Süleyman, Reis, Salih ve Cevdet vardı. Musa'yı ve Enver'i olay yerinde görmedim" diye konuştu. Mahkeme heyeti Ankara Sincan Cezaevi'nde kalan diğer tutuklu sanıkların dinlenmesi ve sanıkların cep telefon kayıtlarının incelenmesi amacıyla için duruşmayı 17 Temmuz'a  erteledi.