İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen 3 martta Osmaniye'de yaptığı mitingde 'Hırsız var' yazılı pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan ve Başbakanlık korumaları tarafından dövüldüğünü iddia eden 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, Başbakan Erdoğan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ile Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkında kendisine uygulanan şiddete göz yummak, görevlerini ihmal etmek iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Osmaniye Devlet Bahçeli Bulvarı'nda 3 Mart'ta Başbakan Erdoğan'ın mitingine üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, Başbakan Erdoğan konuşmaya başladıktan sonra yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açmış, partililer tarafından tartaklandıktan sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.
Emniyete götürülmeden önce Başbakanlık korumaları tarafından bir minibüse bindirilerek elleri kelepçelenip yaklaşık 1 saat süreyle dövüldüğünü öne süren Alıcı, 6 Mart'ta Adana Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Başbakanlık korumaları hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.
İbrahim Alıcı dün de Osmaniye Adliyesi'ne giderek Başbakan Erdoğan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ile Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkında suç duyurusunda bulundu. Alıcı, dilekçesinde miting alanında güvenliği sağlama görevinin vali ve emniyet müdüründe, soruşturma yetkisinin ise başsavcıda olduğunu belirtirken, korumaların görevinin sadece önleyici hizmet olduğunu kaydetti. Dilekçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini kullanmayarak 'AKP Genel Başkanı' diye belirten Alıcı, savcılığa verdiği dilekçesinde olay sonrası yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Pankart açtıktan sonra AKP Genel Başkanı'nın koruma polislerince miting alanından çıkartılıp platformun arkasında işkence için özel yapılmış minibüse bindirilip ellerim arkadan kelepçeli haldeyken 1 saatten fazla hürriyetimden alıkonulup, darp, ölümle ve yakınlarıma zarar vermeyle tehdit edildim. Bu korumaların gözaltına alma, sorgulama yetkileri yoktur. AKP Genel başkanı, Osmaniye Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Emniyet Müdürü'nden yetki ve görevlerini yapmamaları, maruz kaldığım kötü muamele, yaralama, cinsel taciz, ölümle ve yakınlarıma zarar vermeyle, tehdit, hakaret, ifade ve düşünce özgürlüğümü engellemek suçlarına iştirak etmeleri ve bu suçlara göz yummalarından dolayı davacı ve şikayetçiyim."

İE(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)