ALİBEYKÖY Barajı'nda cesedi bulunan hurdacı Müslüm Kutlu'nun (41), 5 bin lira borcu yüzünden öldürüldüğü belirlendi. Müslüm Kutlu’ya Facebook üzerinden bir kadın resmiyle hazırladıkları sahte hesapla tuzak kurarak yanlarına çağıran ve döverek öldürdükleri ileri sürülen Bahadır T. (44) ve 7 adamı gözaltına alındı.
Alibeyköy Barajı'nda 26 Mayıs'ta su içinde bir ceset gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri yüzünde darp izleri bulunan cesedin hurdacılık yapan Müslüm Kutlu’ya ait olduğunu tespit etti.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Müslüm Kutlu’nun kendisi gibi hurdacılık yapan Bahadır T. ile 5 bin lira borç yüzünden bir süredir kavgalı olduğunu tespit etti. Müslüm Kutlu’nun 5 bin lira alacağını isteyen Bahadır T.’den kurtulmak için bir süre önce ortadan kaybolduğunu belirledi. Müslüm Kutlu’nun son olarak öldürülmeden bir gün önce Facebook hesabından bir kadınla görüştüğü belirlendi. Dedektifler bu hesabın sahte bir hesap olduğunu tespit etti.
Cinayet Büro Amirliği yetkilileri takibe aldıkları Bahadır T. ile olayda ona yardım ettikleri öğrenilen 7 kişiyi yakalamak için önceki gün operasyon yaptı. Evlerinden gözaltına alınan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin poliste verdikleri ifadelerinde cinayetle ilgili birbirlerini suçladıkları öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden Bahadır T. ve 3 adamı tutuklanırken diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.