Gökhan KESKİNCİ / ADANA, () - ADANA'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde bir hurda deposunda çıkan yangın, mahalle sakinlerini endişelendiridi.  

Yangın, 23.45 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Akdeniz Mahallesi Karataş Yolu üzerindeki bir hurda deposunda meydana geldi. Hurda deposunun bahçesindeki naylon atıklarının nedeni bilinmeyen bir şekilde tutuşmasıyla başlayan yangın, daha sonra bina içine sıçradı. İçerideki plastik ve kağıt hurdaların alev almasıyla büyüyen yangına, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın sonunda yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri daha sonra soğutma çalışmalarına başladı.

Yangın ihbarını veren depo bekçisi 50 yaşındaki Ramazan Kimence, deponun Kadir Kılınç isimli kişiye ait olduğunu söyledi. Yangın çıktığı sırada kendisinin bahçedeki konteynırda televizyon izlediğini belirten Kimece, "Binanın kenarında ağaç boyu alevleri görünce itfaiyeyi aradım. Yangının neden çıktığını bilmiyorum. Ben sigara dahi içmiyorum. Yangının başladığı yerin altında elektrik kabloları geçiyor. Belki bu yüzden çıkmış olabilir" dedi. Yangını görüp olay yerine gelen mahalle sakinleri, endişe içinde itfaiyenin çalışmasını izledi.

Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI