Cem TURSUN / İSTANBUL, () İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Polise talimatı ben verdim" sözleri nedeniyle Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.  
Öğrenci Kolektifleri Hukuk Birimi üyesi bir grup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi avukat cübbesi giyerek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde toplandı. "Emri ben verdim' diyen Başbakan yargılansın" yazılı pankart açan grup, "Berkin Elvan Ölümsüzdür", "Berkin için adalet için" sloganları attı.

"ŞİKAYETÇİYİZ"
Grup adına yapılan açıklamada, ".., polisin destan yazdığını söyleyerek yeni cinayetler için katilleri cesaretlendiren bir Başbakan ile bu ülkenin daha fazla yönetilemeyeceği, hukuk fakültesi öğrencilerinin gözünden çok net bir şekilde görülmektedir. Halkın hukuka olan güvenini ve adalet umudunu azaltan Erdoğan'ın yargılanmadığı her gün yeni bir suçun doğuşuna eşdeğerdir. Bu yüzden Erdoğan'ın işlediği suçlardan en başta Berkin Elvan'ın ölüm emrini vermesinden dolayı şikayetçi oluyoruz" denildi.

DİLEKÇEDEN
Öğrenci Kolektifleri Hukuk Birimi üyelerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi parkı sürecinde söylediğini belirttikleri "Polise talimatı ben verdim", "Polisimiz destan yazdı" sözleri nedeniyle Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu olduğu ve "Kasten öldürme" suçundan hakkında soruşturma açılması talep edildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)