Muhammet KAÇAR / HOPA(Artvin), () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 yılında Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki seçim mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan 60 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 8’inci duruşması yapıldı. Davada müşteki olan AK Parti Hopa eski ilçe Başkanı Haydar Kalender, Hopa olayları nedeniyle daha önce yaptığı şikayetini geri çekti.
Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 8’inci duruşmaya tutuksuz yargılanan 60 sanıktan 12’si katıldı. Mahkeme heyeti, müşteki olan ve daha önce tebligat yapılmasına rağmen duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle polis zoruyla mahkemeye gelen AK Parti Hopa eski ilçe Başkanı Haydar Kalender'in ifadesine başvurdu. Kalender, Hopa olayları nedeniyle daha önce yaptığı şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.
ZİHİNSEL ENGELLİ SANIK
Mahkeme, iddianamede sanık olarak adı geçen ve zihinsel engelli olduğu belirtilen Erkut Kibar’ın mahkemeye sunulan raporlarının yeniden alınması talebiyle Rize Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 6 Mart 2012 tarihinde verilen raporda, 'Kişide hafif düzeyde zihinsel gerilik saptandığı ve işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin kısmen azaldığı' raporuna rağmen, Erkut Kibar Hopa olaylarında sanık olarak yer aldı. 
Mahkeme eksik ifadelerin alınması ve dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için  duruşmayı 10 Kasım 2014 tarihine erteledi.