Fatih KARAÇALI/ADANA, ()-ADANA'da girdikleri evlerden hırsızlık yapıp, çıkarken de dikkat çekmemek için kıyafetlerini değiştiren 3 kız kardeş ile onlara gözcülük yapan şüpheli yakalandı.
Merkez Çukurova İlçesi'nde son bir haftada kapıları çay kaşığı, tornavida ve kredi kartı kullanılarak açılan 6 daireden hırsızlık yapıldı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, apartmanların güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların eşkallerini belirledi. Binalara girerken başörtülü, ya da kot pantolonlu olan kadınların çıkarken kıyafet değiştirdiklerini tespit eden polis, zanlıların aynı suçtan çok sayıda kaydı bulunan 23 yaşındaki Özge U. ile kardeşleri 21 yaşındaki Özlem U. ve 17 yaşındaki C.U. olduğunu belirledi.
Osmaniye'de yaşayan kardeşleri takibe alan ekipler, Toros Mahallesi'nde bir binaya giren Özge U. ile kardeşi Özlem U.'ı suçüstü yakaladı. Diğer kardeş C.U. ile kızlara gözcülük yapan 21 yaşındaki Yeşil Ç. de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Yaşı küçük olan C.U., Çocuk Şubesi'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken Özge ve Özlem U. ile Yeşil Ç. ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FK(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)