Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Suriyeli uyruklu olduğu öğrenilen 3 kişi bir iş yerinden para çalmaya çalışırken, çevredekiler tarafından suçüstü yakalandı. 2 şüphelinin kaçtığı olayda yakalanan 16 yaşındaki Suriyeli Ali İ., yanındaki bıçakla işyeri çalışanı 21 yaşındaki Ali Çolak'ı kolundan bıçakladı. Olayı gören mahalle sakinlerinin linç etmek istediği Suriyeliyi, polis öfkeli kalabalığın arasından uzaklaştırdı.
Olay, öğleden sonra İstiklal Mahallesi'ndeki bir markette meydana geldi. İddiaya göre, bir markete gelen 3 kişiden 2'si market sahibini oyalarken Suriye uyruklu Ali İ. ise kasada bulunan 750 lira parayı aldı. Çevredekilerin uyarması üzerine Ali İ., market sahibi ve çalışanları tarafından yakalanırken, diğer 2 kişi ise kaçtı. Yakalanan Suriyeli ise yanındaki bıçak ile kendisini tutan Ali Çolak'ı kolundan yaraladı.
Market çalışanını bıçakla yaraladıktan sonra kaçmaya çalışan Suriye uyruklu şüpheli, alışverişe gelen müşteriler ve mahalle sakinleri tarafından yakalandı. Yaşanan gerginlik sırasında bazı kişiler Ali İ.'yi tekme tokat dövmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, aldığı darbelerle yüzünden ve kafasından yaralanan Ali İ.'yi öfkeli kalabalığın arasından güçlükle çıkararak gözaltına aldı. Suriyeli şüphelinin bıçakla yaraladığı Ali Çolak ise ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk tedavisi yapılan Çolak'ın durumunun uyu olduğu öğrenildi.
Öfkeli kalabalığın dövdüğü Suriyeliyi tedavi için hastaneye götüren polis, market çalışanları ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda kaçan 2 diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI