SAMSUN'da iki evin kapısını saç tokasıyla açıp hırsızlık yapmaya çalıştıkları öne sürülen 25 yaşındaki Pınar Ateş ile 15 yaşındaki D.B. adlı kız, kendilerini takip eden sivil polisler tarafından yakalandı. Şüphelilerden Ateş tutuklanırken, D.B. ise serbest bırakıldı.
Olay dün Atakum ilçesinde meydana geldi. Hırsızlıktan 20 sabıkası olan Pınar Ateş ile yanında bulunan ve sabıkasız olan D.B. isimli kız, polis tarafından Atakum ilçesinde dolaşırken görüldü. Sivil ekipler, şüphelileri takibe aldı. Güzelyalı mahallesine gelen Pınar Ateş ile D.B. kapısı açık olan bir apartmana girdi. Polisler de apartmanın önünde beklemeye başladı. İki şüpheli Necla T.'nin dairesinin kapısını saç tokasıyla açmaya çalıştı. Bu sırada evde bulunan Necla T., kapıdaki gözetleme deliğinden baktı, ikiliyi tanımayınca polisi aradı. Telsizden bölgeye yakın olan ekiplere bilgi verililirken, kapıyı açamayan şüpheliler apartmandan çıkarken takipteki sivil polisler tarafından yakalandı. İkilinin üzerinden çok sayıda saç tokası çıktı.
KOCASI DA CEZAEVİNDE
Yaşı küçük olan D.B. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yapılan soruşturma sırasında Pınar Ateş'in eşinin de hırsızlık suçundan Trabzon Cezaevi'nde olduğu tespit edildi. Polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Pınar Ateş ile D.B. adliyeye sevk edildi. D.B. cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinin ardından serbet bırakılırken, Ateş nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.