Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),()-EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde evlere girerek hırsızlık yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı. Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada, emniyet binası önünde bekleyen ve evine girilmek istendiği öğrenilen bir kişi, şüphelilere tepki göstererek, üzerlerine kapı kilidi fırlattı.
Tekirdağ, Çorlu ve Keşan’da hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 25 yaşındaki F.B., 24 yaşındaki F.K. ile 17 yaşındaki O.E., M.Y. ve M.E.B.’nin içinde bulunduğu 34 KH 9803 plakalı araç İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin takibi sonucu Dörtyol Kavşağı’nda durduruldu. Gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çok sayıda evden çelik ve normal kapıların göbeklerini kırarak ziynet eşyası çaldıkları öne sürülen 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan hırsızlık zanlılarından 17 yaşındaki O.E. ve aynı yaştaki M.Y. tutuklandı.
KAPI GÖBEĞİ FIRLATTI
Tutuklananların polis nezaretinde sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada emniyet binası önünde bekleyen ve daha önce evine girilmek istendiği öğrenilen bir kişi, şüphelileri tepki göstererek, üzerlerine kapı kilidi fırlattı. İsmi açıklanmayan kişi, polis tarafından uzaklaştırıldı. O.E. ve M.Y. sağlık kontrolünün ardından Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI