KONYA'da polisin hırsızlık şebekesine yönelik operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi, adliyeye sevk edildi. Şebeke üyelerinin kendi aralarında yaptığı şifreli konuşmalarda polise 'Kocabaş', altına ise 'Sarı' dedikleri belirlendi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen cuma günü şafak vakti hırsızlık şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 200 polisle, daha önceden belirlenen 12 adrese yapılan baskında şebeke lideri olduğu öne sürülen Hüseyin G. ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı.
EVDE GÜVENLİK KAMERALARI
Şebeke üyelerinden 20 yaşındaki Furkan K.'nin evine yapılan baskında ise evin etrafındaki güvenlik kameraları dikkat çekti. Şüphelinin, olası bir polis baskınını fark edebilmek için evinin etrafına güvenlik kamerası yerleştirdiği öne sürüldü. Polis, Furkan K.'nın evinin arka bahçesinde bulunan Kangal cinsi 2 köpeğine ekmek verip uzaklaştırdıktan sonra kömürlükte arama yaptı. Arama sırasında eğitimli köpekle birlikte uyuşturucu da arandı.
8 AYDA 100 BİN LİRALIK VURGUN
Operasyonda belirlenen adreslerde yapılan aramada 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Şebekenin yaklaşık 8 ay boyunca 30 ev ve işyerinden 100 bin lira değerinde altın, para ve elektronik eşya çaldığı öne sürüldü. Şebeke üyelerinin kendi aralarında yaptığı şifreli konuşmalarda polise 'Kocabaş', altına ise 'Sarı' diye hitap ettikleri belirtildi.
Gözaltına alınan 15 kişiden 3'ü polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, 12 şüpheli ise yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İA(İA/AK)(FOTOĞRAFLI)