KONYA'da balkon penceresini zorla açarak girdiği evin ışıklarını yakıp, para ve altın arayan iki şüpheliden 27 yaşındaki Kenan B., ev sahibi tarafından yakalandı. Şüpheli, eve gelen polise teslim edildi.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Lafza Sokak'taki 2 katlı binanın 1'inci katında meydana geldi. Fatih Şerbetçi, akşam saatlerinde üst katta oturan babasına misafirliğe gitti. Bu sırada, hırsızlık suçundan yaklaşık 15 gün önce cezaevinden tahliye olan ve poliste aynı suçtan 21 kaydı bulunan Kenan B., yanında bulunan bir kişiyle, balkon penceresini zorla açıp Şerbetçi'nin evine girdi.
Karanlıkta arama yapamayan şüpheliler, ışıkları yakıp evde altın ve para aradı. Evden gelen sesleri duyan ve ışıkların yanık olduğunu gören Fatih Şerbetçi, eve geldiğinde şüphelilerle karşılaştı. Şüphelilerden biri kaçmayı başarırken, Kenan B., ev sahibi tarafından yakalandı. Kenan B. bir ara ev sahibinin dalgınlığından yararlanıp çıktığı balkondan atladı. Şüpheli, balkondan atlarken düşüp, burnunu kırdı.
İhbar üzerine eve gelen polis tarafından gözaltına alınan Kenan B., kaçan diğer şüpheliyi tanımadığını öne sürdü. Kenan B. tedavi için hastaneye götürülürken, evde yapılan incelemede ise 1'i altın, 2'si gümüş, 3 yüzüğün yerinde olmadığı belirlendi. Yüzüklerin kaçan şüpheli tarafından çalınmış olabileceği üzerinde duran polis, onu da yakalamak için çalışma başlattı.