İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan bir işyerine kapı kilidini kırarak giren, ardından arkadaki kuyumcu dükkanının önce duvarını ardından da çelik kasasını oksijen kaynağıyla delen hırsızlar, yaklaşık 10 kilo altını çalıp kaçtı. Gece alarmın çalması üzerine polislerle iki kez dükkanını kontrol etmek için geldiğini belirten 44 yaşındaki Kıymetli Duran, sabah dükkanı açan oğlu Zinnar Duran'ın hırsızlığı fark ettiğini ve gördükleri manzara karşısında şoke olduklarını söyledi.
Şaşkınlık yaratan hırsızlık, Kemeraltı Çarşısı Anafartalar Caddesi 459 numaradaki evli ve 7 çocuk babası Kıymetli Duran'a ait Soylu Kuyumculuk'ta saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Kuyumcu dükkanının arkasında bulunan, kuyumculuk malzemeleri satan işyerine kapı kilidini kırarak giren kimliği henüz belirsiz şüpheliler, ilk olarak işyerinin duvarını deldi. Ardından kuyumcu dükkanın da duvarını delen şüpheliler, kasanın bulunduğu noktayı tutturamayınca ikinci deliği açtı. Buradaki delikten oksijen kaynağıyla çelik kasayı kesen şüpheliler, kilolarca altını yanlarına alarak kaçıp ortadan kayboldu.
İKİ KEZ İŞYERİNE GELMİŞ
Yaklaşık 21 yıldır kuyumcu dükkanının bulunduğu bildiren ve yaşadığı olayı 'ya anlatan Kıymetli Duran, "Saat 02.38 sıralarında, işyerinin alarmının çaldığı yönünde telefonuma uyarı geldi. Polislerle işyerine geldik ancak şüpheli bir durum göremeyince ayrıldık. Yaklaşık bir saat sonra yine uyarı geldi, bir kez daha işyerine geldik. Polis ekipleri, üst katı inceledi ve bir yanık kokusu olduğunu söyledi. Kablo yanığı olarak düşündük, kasadaki altınları kontrol etmek aklıma gelmedi, bir yaramazlık görünmediği için yine ayrıldık. Sabah oğlum Zinnar Duran, işyerini açmaya gelmiş ve kasayı açtığında karşılaştığı manzara karşısında şok olmuş. Ben yıllardır bu işi yapıyorum ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Polis konuyla yakından ilgilendi, İzmir Emniyeti'ne güveniyorum umarım en kısa sürede şüphelileri yakalarlar. Net olarak bilmiyorum ama yaklaşık olarak 10 kilogram altının çalındığını düşünüyorum. İşyerimin ve altınların sigortası yoktu" diye konuştu.
İşyerini açan ve olayın şokunu hala yaşadığını kaydeden Zinnar Duran (27) ise "Sabah dükkanı ben açtım. Daha sonra kasadaki altınları çıkartmak istedim. Kasayı açtığımda deliği fark ettim ve şok oldum, hemen polisi aradım, burada incelemede bulundular. Söyleyeeck bir şey bulamıyorum" dedi.
POLİS ALARMA GEÇTİ
Hırsızlığın ortaya çıkmasının ardından alarma geçen polis, tarihi çarşıda bulunan ve kuyumcu dükkanının yakınında olan işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarıyla bölge yakınında bulunan MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışan polis, olay yerinde bırakılan oksijen kaynağı ile diğer malzemeler üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

TH(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)