ÇORUM İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat, Çankırı ve Kırıkkale illerindeki ev ve işyerlerinden hırsızlık yapan ve hırsızlık malzemelerini bir depoda toplayan 3'ü kardeş 5 kişiyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Çorum'da Sinan Ç., Kenan Ç., Mevlüt Ç., Yunus Emre Ö. ve Emre Y., Alaca ilçesi Alacahöyük beldesi İmat mahallesinde işyerinden sigara ve muhtelif gıda maddelerini çalarak Çeşmeören köyünde depo olarak kullandıkları eve getirdikleri sırada İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin üst ve araçları ile depo olarak kullandıkları evlerinde yapılan aramada, 1027 paket sigara, 1 LCD televizyon, 4 sim kart, 4 cep telefonu, 3 sahte plaka, 7 plastik maske, 8 el telsizi, 1 şarj cihazı, 8 kar maskesi, 63 telsiz pili, 26 eldiven, 2 demir kesme makası, 1 çivi sökme aparatı, 1 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, tabancalara ait 138 fişek, 1 av tüfeği, 1 bilgisayar kasası, 4 bidon içerisinde mazot, 1 matkap ele geçirildi.
TELEFONLA DEĞİL TELSİZLERLE HABERLEŞME SAĞLAMIŞLAR
Jandarma ekipleri tarafından yürütülen operasyonda ilginç detaylar da ortaya çıktı. Hırsızlık yapan Sinan Ç., Kenan Ç., Mevlüt Ç., Yunus Emre Ö. ve Emre Y.’nin haberleşmede telefon kullanmadıkları, bunun yerine telsizle haberleşmeyi tercih ettikleri, bu yöntemle olası bir teknik takibe karşı önlem aldıkları, güvenlik kamerası bulunan iş yerlerinde önce kamerayı kırarak görüntü vermemeye çalıştıkları belirlendi.
HIRSIZLIK YAPACAKLARI YERE KAR MASKESİ TAKIP GİRDİLER
Yine hırsızlıkta mutlaka kar maskesi, çocuk maskesi ve eldiven kullanarak jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemelerde bir iz bulunmasının önüne geçmeye çalıştıkları, sık sık ayakkabı değiştirerek ayak izlerinin tespitini zorlaştırmaya çalıştıkları, başkasının adına alınan araçları kullandıkları, sahte plaka taktıkları, sahte plaka yapımı için özel olarak çeşitli harf ve rakam gruplarından oluşan yapıştırma yaptıkları, araçlarının deşifre olmaması için akaryakıt istasyonlarından akaryakıt almadıkları, bunun yerine çevre köylerde bulunan traktör ve iş makinelerinden çaldıkları akaryakıtı Çeşmeören köyünde depo olarak kullandıkları evde bidonlar içinde muhafaza ederek akaryakıt ikmalini evde kendileri yaptıkları ortaya çıkarıldı.
Kardeş olan Sinan Ç., Kenan Ç. ve Mevlüt Ç. ile Yunus Emre Ö. ve Emre Y., jandarmadaki sorgularının ardından bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.