Kartal'da çok sayıda evde hırsızlık yaptığı öne sürülenn Gürcistan uyruklu 3 kişi son işlerinin ardından otobüsle Maltepe'ye gitti. Maltepe minibüs caddesi üzerinde otobüsten inen 3 kişi, pizzacı kuryesi gibi dolaşan Güven Timleri Şube Müdürlüğüne bağlı motorize ekiplerin dikkatini çekti. Sırtlarında çanta bulunan bu kişilerden şüphelenen güven timleri takibe başladı.
Bir süre sonra Gürcistan uyruklu üç kişiyi durduran polisler, sırt çantalarında yaptıkları aramada üç dizüstü bilgisayar buldu. Şüphelilerden birinin üzerinde de ruhsatsız silah çıktı. Güven timleri Gürcistan uyruklu şüphelileri polis merkezine götürüldü.
Yapılan araştırmada Zura E. (28), Giorgi J. (27) ve Levani X. (37) isimli üç zanlının Kartal'da bir çok evden hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi. Şüphelilerin üzerinden çıkan silahı da hırsızlık için girdikleri bir evden çaldıkları anlaşıldı. Polis merkezinde ifadeleri tamamlanan 3 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Şube Müdürlüğüne sevk edildi.