BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde 'Hırsız var' yazılı pankart açınca gözaltına alınan, sorgusunun ardından serbest bırakılan 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, Erdoğan'ın korumaları tarafından dövüldüğünü öne sürerek suç duyurusunda bulundu.
Geçen pazartesi günü Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki Başbakan Erdoğan'ın mitingine üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, Başbakan Erdoğan konuşmaya başladıktan sonra yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açtı. Partililer tarafından tartaklanan Alıcı, polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde kamu görevlisine hakaret suçundan ifadesi alınan Alıcı, daha sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere dün saat 23.30'da serbest bırakıldı.
Bugün Çağdaş Hukukçular Derneği ile İnsan Hakları Derneği Adana Şube yöneticileriyle birlikte Adana Adliyesi'ne gelen İbrahim Alıcı, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere suç duyurusu dilekçesi verdi. Adliye önünde açıklama yapan avukat Sevil Aracı Bek, "İbrahim Alıcı'yı darp eden, ona küfür, tehditte bulunan Başbakanlık korumaları hakkında şu ana kadar cezai bir işlem başlatılmadığı gibi görevli memura hakaret suçlaması ile İbrahim Alıcı hakkında soruşturma başlamıştır. Bunun yanı sıra İbrahim Alıcı'ya, gözaltına alındıktan sonra ve bırakılırken yeterli ve ayrıntılı bir adli muayene yapılmamıştır. Bizler İnsan Hakları Derneği'ne başvuruda bulunan İbrahim Alıcı'ya yönelik ağır hak ihlalini gerçekleştiren koruma polisleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Sorumluların cezalandırılması için bu soruşturmanın takipçisi olacağız" dedi.
Açtığı 'Hırsız var' pankartı sonrası gözaltına alınıp, salıverilen İbrahim Alıcı da Başbakan'ın korumaları tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Vücudundaki morluklar oluştuğunu belirten Alıcı, "Beni Başbakanımızın konuştuğu platformun arka tarafındaki minibüse bindirdiler. 3- 4 Başbakanlık koruma polisi de binip elimi arkadan kelepçeleyip yaklaşık 45 dakika- 1 saat kadar copla dövdüler" iddiasında bulundu.

MKA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)