KONYA'da çekiçle duvarını kırıp girdiği marketten 15 bin TL ve yaklaşık 15 bin lira değerinde sigara çalan 29 yaşındaki Barbaros K., parmak ve ayak izi sayesinde polis tarafından yakalandı.
Hırsızlık, geçen Pazartesi günü merkez Meram İlçesi Kozağaç Mahallesi Hatip Caddesi'ndeki Murat Recep İnat'a ait bir markette meydana geldi. Market duvarını çekiçle kırıp içeri giren bir kişi alarmın çalması ve güvenlik kameralarının kayıt yapmaması için ilk olarak elektrik kablolarını kesti. Daha sonra sigara reyonuna yönelen şüpheli, 15 bin lira değerindeki sigaraları çuvallara doldurdu, çelik kasayı da kırarak içindeki 15 bin lira parayı aldı. Şüpheli işyerinden çıkmadan önce kameraların kendisini görüntülemesinden çekindiği için bilgisayarın hard diskini de söküp yanında götürdü. Sabah işyerine geldiğinde soyulduğunu anlayan market sahibi polisi aradı. 
Polis ayakkabı izleri ve parmak izleri üzerinde detaylı inceleme yaptı. Yapılan çalışmaların sonunda şüphelinin hırsızlıktan 60 kaydı bulunan Barbaros K. olduğu saptandı. Şüpheliye takibe alan polis, dün akşam saatlerinde çaldığı sigaraları bir tekel bayiine satmaya giderken suç üstü yakaladı. Soruşturma sürdürülüyor.