YALOVA’da emlakçılık yapan 58 yaşındaki Metin Ergün, kredi kartının, hiç gitmediği Meksika ve Lübnan'da kullanıldığını öğrenince şoke oldu. Kartından 1500 dolarlık harcama yapıldığını söyleyen Ergün, bu parayı ödemeyeceğini açıkladı.
Yalovalı emlakçı Metin Ergün, çıktığı bir Avrupa gezisinde yaptığı harcama karşılığında kredi kartları bilgisinin kopyalandığını söyledi. Kartından Meksika ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 1500 dolarlık harcama yapıldığını, bunu cep telefonuna gelen mesajdan öğrendiğini söyleyen Metin Ergün, "Sabah saat 08.30’da mesaj geldi telefonuma. 'Yurt dışında harcama yapıldı, bilginiz var mı? Değilse bize dönün' diye. Ben hemen bankamın müşteri hizmetlerini aradım. Fakat bir süre ulaşmakta zorluk çektim. Bu arada da birkaç kere daha mesaj geldi. Yine kullanılmış. Yalova’daki banka şubesine gittim. Banka görevlileri bana, kartımın Meksika ve Beyrut’ta bir hotelde ve belirlenemeyen bir yerde daha kullanıldığını söyledi. Kartımı hemen iptal ettirdim. Benim dışımda gelişen bu olay karısında yapılan harcamayı ödemeyeceğimi banka görevlilerin söyledim" dedi.
Aynı bankanın kendisine, son günlerde bu şekilde dolanan altıncı kişi olduğunu söylediğini belirten Ergün, vatandaşları uyardı.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)