KONYA'da oturan ve yaz aylarında tatil yörelerinde masörlük yapan 29 yaşındaki Hüseyin Ceranoğlu'nun, 2009 yılında hiç gitmediğini öne sürdüğü İzmir'de kimlik bilgileri kullanılarak adına şirketler kurulduğunu, bunların genel müdürü olarak gösterildiğini söyledi. 1 yıl sonra evine gelen telefon borcu sayesinde durumu fark ettiğini ifade eden Ceranoğlu, yaptığı araştırmada 3 şirketin yaklaşık 17 milyon lira fatura kestiğini öğrendi.
Kimlik bilgilerinin şebekin eline nasıl geçtiğini anlamadığını belirten Ceranoğlu, "3 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum. Ayrıca 5 bin liralık telefon ve internet borcu nedeniyle icra geldi. Hukuk mücadelem sürüyor. Hakkımdaki davalar ve icra takipleri devam ettiği için sigortalı ve düzenli bir iş bulamıyorum. Gittiğim yerlerde mahkemelik olduğumu öğrenince işe kabul etmiyorlar" dedi. 
TELEFON PATURASI İLE ORTAYA ÇIKTI
Yaz dönemlerinde tatil yörelerinde masörlük yaparak para kazanan 29 yaşındaki Hüseyin Ceranoğlu'na 2010 yılında çalışmak için gittiği Antalya'da bulunduğu sırada ailesinden bir telefon geldi. Konya'daki evine adına düzenlenmiş 600 liralık cep telefonu faturası geldiğini ve bu parayı ödemediği taktirde icra takibi başlatılacağı yönünde evrak gönderildiğini öğrenen Ceranoğlu, işini bırakıp döndü. Telefonun bir şirket adına açılmış telefon hattı olduğunu öğrenince Vergi Dairesine giderek araştırma yaptı. Yaptığı araştırma sonrası İzmir Bornova'da 2009 yılının Nisan, Ağustos ve Eylül aylarında nakliye, demir çelik ve basım yayın şirketleri olmak üzere 3 ayrı şirket kurulduğunu ve şirketlerde ortak ve genel müdür olarak kendisinin göründüğünü belirledi. Daha sonra da şirketlerin ve cep telefonunun kendisine ait olmadığını belirten bir yazı ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirketlerde ortak olarak görünen ve İzmir'de yaşadıkları tespit edilen Y.K., A.B., C.K. ve H.P. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
17 MİLYONLUK FATURA
Şirketi kuranların kimlik bilgilerine nasıl ulaştıklarını anlayamadığını belirten Hüseyin Ceranoğlu, davaların halen devam ettiğini söyledi. Şirketlerin 17 milyon liraya yakın fatura kesildiğinin tespit edildiğini belirten Ceranoğlu, yaşadığı olayların ardından hayatının altüst olduğunu ifade etti. Ceranoğlu, şöyle konuştu:
"Hiç gitmediğim halde İzmir'de adıma açılan nakliye, demir çelik ve basım yayın şirketleri beni çok şaşırttı. Kimlik bilgilerime ve ev adresime nasıl ulaştıklarını bilmiyorum. Bundan 10 yıl önce nüfus cüzdanımı kaybetmiştim. Ama onunla bağlantılı olduğunu sanmıyorum. Böyle bir olay neden benim başıma geldi hala anlamış değilim."
"SAHTE EVRAKTAN BERAAT ETTİM"
Kendisi hakkında da sahte belge ve fatura düzenlemek suçundan İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığını ifade eden Ceranoğlu şunları söyledi: 
"Şirket için kullanılan imzalar ile benim imzam karşılaştırıldı ve bana ait olmadığı ortaya çıktı. Mahkeme sonuçta benim suçsuz olduğuma karar verdi. Bu suçtan beraat ettim. Ama diğer davalar halen devam ediyor. Abonelikler benim adıma yapıldığı için şirketlerin telefon ve internet faturaları benden tahsil edilmeye çalışılıyor. Yaklaşık 5 bin liraya yakın telefon ve internet borçları için evimize icra takip uyarıları geliyor."
"HAYATIM ALTÜST OLDU"
Şu anda en büyük sıkıntısının düzenli bir iş bulamamamak olduğunu anlatan Ceranoğlu, hakkındaki dava ve icra takipleri devam ettiği için sigortalı ve düzenli bir iş bulamadığını ifade ederken, "Gittiğim yerlerde mahkemelik olduğumu öğrenince işe kabul etmiyorlar. Günlük bulduğum işlerde çalışmak zorunda kalıyorum. Son 3 yıldır hayatım tamamen değişti. Tek dileğim bu suçlamalardan aklanmak ve daha sonra da normal hayatıma dönebilmek" diye konuştu.