DENİZLİ’de polis, tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 4'üncü Yüzyıl'a ait som altından yapılmış baş tanrı Zeus’un oğlu Hermes’in 10 santimetre boyunda heykelciği ele geçirdi.
Bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen cumartesi bazı kişilerin tarihi eser satmak için müşteri aradığı belirledi. Bunun üzerine polis, şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin Delikliçınar Meydanı’ndaki park halindeki bir otomobile binmeleri üzerine operasyona başlandı. Polis, otomobildeki K.G. (32), İ.T. (28) ve M.A.’yı (33) gözaltına aldı. Otomobildeki aramada, 4. Yüzyıl'a ait som altında yapılmış baş tanrı Zeus’un oğlu Hermes’in 10 santimetre boyunda paha biçilemez heykelciği ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, heykelcik Denizli Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Heykelle ilgili açıklama yapan Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, eserin orijinal olduğunu belirterek, "Başta tanrı Zeus’un habercisi olan, ayrıca tüccarların tanrısı olduğu ve öbür dünyaya ölüleri taşıyan tanrıdır. Eser, Helenistik ve erken imparatorluk Roma döneminde de göre yapılmış, değerli bir eserdir" dedi.