Timur TARLIĞ / İSTANBUL, () Tuzla’da hatlı minibüsün çarparak altına aldığı Sibirya kurdunu kurtarma için itfaiye ve veteriner ekipleri seferber oldu.
Tuzla Aydınlı’da bir otoparkı koruyan Lessie adlı Sibirya kurdunu sahibi saat 10.00 sıralarında yürüyüşe çıkardı. Tasmasında zincir takılı olmayan ve serbest dolaşan Lessie bir anda yola fırladı. Bu sırada Tuzla yönüne ilerleyen Emre Karaaslan’ın kullandığı 34 M 1406 plakalı hatlı minibüs Lessie’ye çarptı.
Lessie birkaç metre ileride duran minibüsün altında sıkıştı. Lessie’nin sahibi kurdu minibüsün altından çıkartamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri minibüsün altına hava yastıkları koyup yükselterek kurdun üzerindeki ağırlığı azalttı. Ancak can acısıyla saldırganlaşan Lessie, kendisini kurtarmaya çalışan itfaiye erlerinin işini zorlaştırdı.
Bunun üzerine itfaiye ekibi belediyenin veteriner ekibinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen veteriner ekibi Lessie’yi uyuşturucu okla sakinleştirdi. Bir süre sonra uyuşan Lessie minibüsün altından alınarak veteriner ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere hayvan barınağına götürüldü. Lessie’nin ayağının kırıldığı, başka yarasının olup olmadığı tetkikler sonucu anlaşılacağı belirtildi.
(FOTOĞRAF)