Beşiktaş'ta araç kiralama şirketine giren hırsızlar, içeride anahtarını buldukları lüks bir araç ile çok sayıda elektronik eşya çaldı. Hırsızlar çıkarken papağanı da yanlarına aldı. Kafesi otomobile sığdıramayan iki hırsız, kafesi bıraktı papağanı alarak uzaklaştı. Lüks otomobilin bagajını bile kapatamayan 2 hırsız saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Beşiktaş'ta bulunan bir lüks araç kiralama şirketinde meydana geldi. Sabah saatlerinde şirkete gelen iki hırsız, önce işyerinin alarm sistemini söktü. Alarmın çalmasını önlemek isteyen hırsızlar alarm cihazını içi su dolu bir kovaya atarak devre dışı bıraktı. İşyerine giren iki hırsız dışarıda park halindeki lüks otomobilin anahtarı ile 3 LCD televizyon, dizüstü bilgisayar ve İpad'i aldı. Çaldıkları eşyaları otomobile yükleyen iki hırsız, giderken de işyerinin Biber adlı papağanını da yanlarında götürdü.
HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
O anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, işyerindeki çekmeceden buldukları anahtarla kapının önündeki lüks otomobili çalıştıran hırsızlar, aracı işyerinin kapısına yaklaştırıyor. Etrafı gözetleyen iki hırsız çaldıkları malları hızla otomobile yerleştiriyor. LCD televizyonları aracın arka koltuğuna koyan hırsızlar, içinde bir papağanın bulunduğu kafesi de araca koymaya çalışıyor. Kafesi otomobile sığdıramayan hırsız kafesin içinden papağanı alarak aracın içine salıyor. Hırsızlar bagaj kapağı açık kalan otomobille hızla olay yerinden uzaklaşıyor.
PAPAĞANIMIZI ALIP KAÇMIŞLAR
Şirket müdürü Kubilay Bıçakçı, “Sabah saatlerinde şirketimizin kapısını kırarak içeri giren hırsızlar kasadan son model bir aracın anahtarını çaldı. İçeride bulunan televizyonları ve bilgisayarları alan hırsızlar kayıplara karıştı. Bizim için çok değerli olan yurt dışından getirdiğimiz papağanımız Biber'i de almışlar. Kafesi ile arabaya sığmayınca kafesi bırakıp sadece Biber'imizi alıp kaçmışlar" diye konuştu. İçeride biri Alman kurdu olmak üzere iki köpek olduğunu, buna rağmen soyulduklarını söyleyen bir şirket çalışanı, "Alarmı içi su dolu bir kovaya atmışlar. Bu şekilde etkisiz hale gelmiş. Şirket kasasını dışarıya kadar sürüklemişler ama araca koyamayınca burada bırakmışlar. Onun yerine papağanımızı alıp gitmişler" dedi. Polis güvenlik kamerasına yansıyan hırsızları arıyor.