İZMİR’in Bergama İlçesi’nde, motosikletle yolun karşısına geçmek isteyen lise öğrencisi 17 yaşındaki A.Ü., otomobiliyle kırmızı ışıkta geçip kendisine çarptığını, ardından da inip  dövdüğünü iddia ettiği sivil polis memuru 41 yaşındaki A.E.’den şikayetçi oldu. Olay anının, yakındaki bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.
Bergama Anadolu Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi A.Ü.’ye, geçen 10 Aralık’ta İzmir Caddesi, Asklepion Kavşağı’nda motosikletiyle yolun karşısına geçmek isterken, ışık ihlali yapan A.E.’nin kullandığı 35 F 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan A.Ü.’nün sol kol bileğinde çatlak meydana gelirken, yere çarptığı çenesinde de açılma oldu. Kazanın ardından park ettiği otomobilinden inen A.E., iddiaya göre A.Ü.’nün üzerine yürüyüp, onu dövdü. A.Ü., babasının bir arkadaşının otomobiliyle Bergama Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada bileği alçıya alınan A.Ü.’nün çenesine de dikiş atıldı. A.Ü., tedavisinin ardından babası 44 yaşındaki Özkan Ü. ile polis merkezine gidip, şikayetçi oldu. Olayın yakındaki bir restoranın güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.
Olayın şokunu üzerinden atamadığını söyleyen A.Ü., yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Kavşakta yeşil ışık yanınca motosikletimle geçmek istedim. Ancak bu sırada kırmızıda bekleyen bir otomobil, aldırış etmeden geçmek istedi. Kaçarak kurtulmaya çalışsam da motosikletimin sağ arka tarafına çarptı. Asfalta fırlayıp, yaralandım. Bu sırada bana çarpan kişinin otomobilini yavaş yavaş ışığın gerisine aldığını gördüm. Ardından da otomobilinden inip, yanıma gelerek, 'Ne yapıyorsun sen?' diye bağırdı. Özür dileyeceğini beklerken, böyle bir şeyle karşılaşınca, 'Suçlu olan sizsiniz. Asıl siz ne yapıyorsunuz?' diye karşılık verdim. Bunun üzerine sinirlenip, küfür edip, yumruk attı. Kendimi korumak için kendisini itmem üzerine de tekme attı."
BABA ÖFKELİ
Oğlunun başına gelenlerin kabul edilemez olduğunu belirten Özkan Ü. ise şunları anlattı:
"Olay anında işyerimdeydim. Bir arkadaşım görmüş, haber verdi. Hemen olay yerine koştum. Oğlumun kanlar içinde yerde yattığını, onun iki misli büyüklüğünde bir kişinin de çocuğuma vurduğunu gördüm. Oğlumun kanlar içinde hırpalandığını görünce hemen müdahale edip o kişi ile mücadeleye başladım. Bu arada bir arkadaşımın arabasıyla oğlumu hastaneye gönderdim. Bu sırada gelen ekipten, oğluma çarpan kişinin polis memuru olduğunu öğrendim. Bir polis memuru bizi koruması gerekirken, yerde yaralı yatan gence nasıl şiddet uygular. Çocuğum, ölüm tehlikesi geçiriyor olabilirdi. Ancak yardım edip hastaneye götürmek yerine küfürler ve tehditlerle çocuğuma saldırılıyor. Eğer, böyle davranmayıp, hastaneye götürseler, belki, 'Kazadır' deyip konunun üzerine bile gitmeyecektik. Ancak, bir de polisin kendini haklı göstermeye çalışması anlaşılır gibi değil."
A.E.’nin, kendilerini "Daha sizinle işim bitmedi" diyerek tehdit ettiğini de idida eden baba Özkan Ü., "Bunu duyan şahitlerim de var" dedi.
Emniyette 3.5 saat ifade verdiklerini de belirten baba Özkan ü., polislerin kendilerine hastane raporlarını da vermek istemediğini öne sürüp, haklarını yasal yollardan sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.