Ali AKSOYER/İSTANBUL, () BEYLİKDÜZÜN'de birlikte olduğu hayat kadınına sahte para veren A.Ş.'yi (23) kaçırıp para ve cep telefonunu gasp ettikten sonra  şantaj için uygunsuz görüntülerini çektikleri iddia edilen 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan mağdur A.Ş.'de sahte para ve fuhuşa yer temin etmek suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Beylikdüzü'nde polise başvuran 23 yaşındaki A.Ş., 4 erkek 3 bayan tarafından kaçırıldığını, darp edildiğini cep telefonu ile 2 bin lira parasının gasp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. A.Ş.'nin ayrıca şantaj amacıyla uygunsuz görüntülerinin kaydedildiğini, eğer para vermezse bunların internet ortamında paylaşılmakla tehdit edildiği söyledi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis A.Ş.'yi kaçırıp gasp ettikleri ve görüntülerini çektikleri iddia edilen H.İ.A. (38) ile A.E.(29) isimli erkek şahıslar ile G.Y.(31) ve L.E. (26) adlı kadınları gözaltına aldı. Soruşturmada A.Ş.'nin G.Y. adlı kadınla birlikte olmak için anlaştığı ancak verdiği 200 liranın sahte çıkması üzerine kaçırma ve gasp olayının meydana geldiği tespit edildi. Yakalanan şüphelelerin üzerinden bir kuru sıkı tabanca, sahte olduğu tespit edilen 200 lira, A.Ş.'nin cep telefonu, bir telsiz çıktığı belirtildi.

İkisi kadın 4 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından yağma ve hürriyeti tahtit suçlarından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan mağdur A.Ş. hakkında polis tarafından işlem yapıldı. Sahte para, fuhuş yapmak ve fuhuşa yer temin etmek suçlarından adliyeye çıkarılan mağdur A.Ş. de tutuklandığı öğrenildi.

(BB)