AYDIN'ın Çine İlçesi'nde yalnız yaşayan 88 yaşındaki Gülsüm Zara'nın evine gelen 2 kişi, annelerinin hacdan getirdiği hediyeleri vereceklerini söyleyip, harçlık istedikleri kadının 1500 lirasını alarak kaçtı.
Dün saat 18.00 sıralarında Gülsüm Zara’nın Yenimahalle’deki evine gelen biri kadın 2 kişi, iddiaya göre, “Annemiz hacdan geldi. Sana da 500 lira para ve bir hediye gönderdi” diyerek kadının güvenini kazandı. Daha sonra, “Müjdemiz için harçlık isteriz” diyen şüpheliler, iddiaya göre, yardım etme bahanesiyle Zara'nın yastık altından çıkardığı para kesesindeki 1500 lirayı el çabukluğu ile çaldı. Parayı alan şüpheliler, kadına arabadaki hediyesini getireceklerini söyleyip, evden çıkarak geldikleri otomobille kaçtı.
Dolandırıcıların kurbanı olan Gülsüm Zara, “Evime gelen kişilerin dolandırıcı oldukları aklımın ucundan bile geçmemişti. Gözlerim iyi görmediği için para kesesini açmak için yardım ettiklerinde, 50 lira yerine paramın tamamını aldıklarını fark etmedim. Beş parasız kaldım. Bakıcıma para verecektim, bu nedenle veremedim. Evime masraf edecektim, bunu da yapamadım. İnşallah, bu iki dolandırıcı Allah'larından bulur” dedi.
Polis, Gülsüm Zara'nın şikayeti üzerine, 2 dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.