Ceyhun ÖZER/CEYHAN (Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde 19 Ağustos'ta ortadan kaybolan 13 yaşındaki Ayşenur K., iki gün sonra İstanbul Kadıköy'de gezerken bulundu. Ayşenur'un İstanbul hayranı olduğu ve bu nedenle evden kaçtığı belirtildi.
Ceyhan İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde annesi Süreyya K.'nın alışverişe gitmesinin ardından evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Ayşenur K.'nın bulunması için Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce özel bir ekip kuruldu. Ailesinin ve arkadaşlarının bilgisine başvuran uzman polisler, Ayşenur K.'nın gidebileceği tüm adresleri araştırdı. Civardaki güvenlik ve MOBESE kamera görüntülerini inceleyen polisler, Kurt'un İstanbul hayranı olduğu bilgisine ulaşınca çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.
Genç kızın önce Adana'ya, oradan da İstanbul'un Kadıköy İlçesi'ne gittiğini belirleyen polis, Kadıköy'deki meslektaşlarıyla iletişime geçti. Ayşenur K., 21 Ağustos'ta akşam saatlerinde Kadıköy'de gezdiği sırada polis tarafından bulunarak emniyete götürüldü. Kurt, emniyetteki işlemlerinin ardından ailesinin bilgisi dahilinde İstanbul'daki bir akrabasına teslim edildi.
İstanbul hayranı olduğu ve bu nedenle evden ayrılarak bu kente gittiği belirtilen Ayşenur K.'nın babası Murat Kurt, polise teşekkür ederek, "Rabbim hiçbir babaya evlat acısı göstermesin, başına bir şey gelmesinden endişe duyduk ve çok korktuk. Kızımın İstanbul'a neden gittiğini bilmiyorum, ancak sağ salim bize döndüğü için şükrediyorum. Kızım şu an İstanbul'da bir akrabamızın yanında iki gün sonra Ceyhan'a gelerek kızım Ayşenur'a kavuşacağım" diye konuştu.
Öte yandan aile, İstanbul'a giderek akrabalarından Ayşenur'u alıp, dün akşam saatlerinde Ceyhan İlçesi'ne getirdi.

FOTOĞRAFLI