SAMSUN'da pazar alışverişine çıkan 74 yaşındaki Hasan Güngör kalp krizi geçirdi. Yere düşen Güngör'e tesadüfen pazarda bulunan aile hekimi Okan Selman Söğüt müdahale etti. 112 geldikten sonra da müdahalesine devam eden doktor, yaşlı adamı hayata döndürmeyi başardı. Güngör, kaldırıldığı hastane tedavi altına alındı.
Olay, İlkadım İlçesi Ağabali Caddesi’ne kurulan Modern Pazar’da dün meydana geldi. 74 yaşındaki Hasan Güngör, pazar alışverişi yaparken birden fenalaşarak yere düştü. Kalabalığın şaşkın bakışları arasında yerde hareketsiz kalan Güngör'e tesadüfen pazar yerinde bulunan ve Salıpazarı İlçesi’nde aile hekimi olan Dr. Okan Selman Söğüt müdahale etti. Yaşlı adamın kalp krizi geçirdiğini anlayan Dr. Söğüt, hemen kalp masajı yapmaya başladı.
Doktor, müdahalesine yaklaşık 10 dakika devam etti ve olay yerine 112 acil servis ekipleri geldi. Müdahalesine bir süre daha devam eden Dr. Söğüt, daha sonra Güngör'ün ambulansa konulmasına da yardım etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Güngör ise cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorun yaşlı adama müdahalesi ise cep telefonuyla kaydedildi.