Havalimanı Saldırısını 'Tek Kol' Lakaplı Çeçen Terörist Organize Etmiş

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
'SULTANAHMET VE TAKSİM SALDIRILARINI DA ORGANİZE ETTİ' İDDİASI
İddialara göre polis Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan eylemi planlayan ve 'yılanın başı' denilen Çeçen terörist Ahmet Çatayev'in izini sürüyor. Aynı teröristin Sultanahmet veTaksim'deki saldırıların da organizatörü olduğu iddiası var.

Sabah'ın haberine göre polis kanlı saldırının organizatörü olarak "Yılanın başı" diye adlandırdığı bir ismi yakalamak için insan avı başlattı. Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev isimli teröristin, IŞİD'in İstanbul sorumlusu olduğu belirtiliyor.
5 KİŞİ RAKKA'DAN GİRDİ
İddialara göre saldırıyı düzenleyen teröristler 5 kişilik bir tim olarak Suriye'de IŞİD'in kalesi olarak görülen Rakka'dan gelip mayıs ayında Türkiye'ye giriş yaptı. Örgütün özel birliklerinde eğitim alan 3 canlı bomba, İstanbul'da Pendik ve Bahçeşehir'de kaldı. Örgüt evlerinde kalıp saldırı planı yaptı. Olay günü de örgütün Fatih Horhor'daki eleman transfer evinde kendileri için hazırlanan intihar yeleği ve silahları alarak yola çıktılar.
3 canlı bombayı, İstanbul'da evlere götürüp yerleştiren ve ardından saldırının planını yapıp olay yerine gönderen bir organizatör vardı. Örgütün İstanbul sorumlusu olan organizatör,polis tarafından "Yılanın başı" olarak adlandırıldı. Bu organizatör, Taksim veSultanahmet'teki 2 ayrı saldırıya da organize etti

Canlı bombanın kendisini patlattığı nokta)
3 ŞÜPHELİ FİRARİ...
İstanbul polisi dün terör örgütü IŞİD'e karşı Pendik, Eyüp ve Başakşehir'de operasyonlar düzenledi, ögütle bağlantılı oldukları tespit edilen ve aralarında yabancıların da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Aranan "yılanın başı" ile olayın gözcüsüne ise ulaşılamadı. 3 kişinin de firari olduğu belirtildi. Arama yapılan adreslerde yüklü miktarda dijital malzeme ve veriye el kondu.
LAKABI 'TEK KOL'
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının organizatörü olarak aranan kişi Çeçenistanuyruklu Ahmet Çatayev... Bir dönem Çeçenistan İslam Emirliği'nde faaliyet gösterip ardından Emir Umarov'un ölmesiyle IŞİD'e katılan Çatayev, Rusya'da 2000'lerin başında hapis yatarken kangren olan kolu kesildiği için Tek Kol lakabıyla tanınıyor. Çatayev, 2003'te cezaevinden kaçtı.Bu