GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Adnan Menderes Havaalimanı'nda yaptıkları operasyonda 2 milyon lira değerinde ecstasy hap ele geçirdi. Hapları getiren kurye ve karşılamaya gelen Ankara Barosu'na bağlı avukat olduğu öğrenilen şüpheli gözaltına alındı.
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan operasyonda, İstanbul’dan İzmir’e gelen bir kişinin valizi X-Ray kontrolüne alındı. Taramada çok sayıda mavi renkli metamfetamin-amfetamin içeren ecstasy olduğu düşünülen hap tespit edildi. Operasyonun devamında şüpheliyi karşılamaya gelenler olduğu da tespit edildi. Görevli memurlar hapları getiren kurye gibi davranarak teslim almaya gelenlerle bağlantı kurdu. Buluşma yerine giden kurye görünümündeki memura parola olarak “para avucunda” diyen ve katlanmış halde 10 TL’lik banknotu veren şüpheli, teslimatın ardından havalimanı gelen yolcu çıkış kapısı önünde yapılan operasyonla yakalandı. Uyuşturucu kuryesini karşılamaya gelen kişinin Ankara Barosu'na kayıtlı avukat olduğu tespit edildi.
Yapılan inceleme sonucunda valizin tabanında zulalanmış vaziyette metamfetamin-amphetamin içerdiği belirlenen ve ecstasy olduğu tahmin edilen 12 bin 516 gram, yaklaşık 55 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen toplam 12 bin 516 gram metamfetamin-amphetamin içeren ve ecstasy olduğu düşünülen uyuşturucu hapın piyasa değerinin 2 milyon lira değerinde olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.