Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nde bulunan Habib-i Neccar Dağı Kale mevkisinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İlk belirlemelere göre 2 hektar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hatay’ın merkez İlçesi Antakya’nın Habib-i Neccar Dağı Kale mevkiinde saat 17.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple başlayan orman yangını, kısa sürede şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyerek genişledi. Yangını haber alan Antakya Orman İşletme şefliğine bağlı ekiplerle Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Antakya Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Ancak rüzgarın şiddeti nedeniyle kontrol altına alınamayan yangında ilk belirlemelere göre 1 hektar makilik alan ve 1 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Orman işletme şefliğine ait 8 arazöz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada jandarma ekipleri yangına yakın bölgede piknik yapanları da bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı. Bölgede piknik yapan vatandaşlardan bazıları da yangını cep telefonlarına kaydetti.

RÇ (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)