Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY İl Jandarma Komutanlığı, akaryakıt kaçakçılarına yönelik şafak operasyonu yaptı. 50 ton kaçak akaryakıt ile Suriye ile Türkiye arasında akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boruları yeraltına döşeyen ve 'Köstebek' olarak bilinen 2 makinanın ele geçirildiği operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
Jandarma, bugün saat 05.30 sıralarında 500 askerin katılımıyla merkez ilçe Antakya ve  Reyhanlı İlçesi'nde operasyon düzenledi. TOMA ve zırhlı araçların da destek verdiği operasyonda Antakya'da 1, Reyhanlı'da 11 olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alındı.
TANESİ 400 BİN TL
Operasyonda, Reyhanlı İlçesi'nin Beşaslan Mahallesi'nde 50 ton kaçak akaryakıt ile 'Köstebek' olarak tabir edilen boru hattı yapımında kullanılan 2 makine ele geçirildi. Son zamanlarda Suriye sınırında tespit edilen ve akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boru hatlarının köstebeklerle döşendiği ve her birinin 400 bin TL değerinde olduğu belirtildi.
KAÇAKÇILARA YARDIMDAN ARANIYORDU
Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan 1'inin adli makamlarca aranan kamu görevlisi olduğu, akaryakıt ve köstebekler dışında 1 tabanca ele geçirildiği belirtildi. Kamu görevlisinin kaçakçılara yardım ettiği iddiasıyla arandığı belirtildi. Gözaltına alınan 12 kişinin İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguları devam ediyor.

RÇ(BK/İD)