Ramazan ÇELİK-Mehmet EZER/HATAY, () - HATAY'da güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 450 bin litre kaçak mazot ele geçirilirken, 72 kişi de gözaltına alındı.
Altınözü İlçesi Hacıpaşa Mahallesi'nde akaryakıt kaçakçılarına yönelik olarak jandarma ve polis tarafından 22 Temmuz'da operasyon yapıldı. Operasyonda Suriye sınırında 65 kilometre uzunluğunda toplam 310 boru hattı tespit edilirken 3 kazı makinası, 2 jeneratör, yaklaşık 450 ton kaçak mazot ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 72 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen kaçak mazotun piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu bildirildi.
SINIRDA 6 BİN METRE BORU İMHA EDİLDİ
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı da dün Hatay Narlıca'daki Suriye sınırında kaçak akaryakıt ele geçirildiğini bildirdi. Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Ziyaret, Hacıpaşa ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan, 6 bin metre uzunluğunda boru, her biri 40-50 metre boyunda 20 adet boru ve araç üzerinde 198 adet 60 litrelik bidon ile Asi Nehri üzerinde 13 sal tespit edilmiştir. Söz konusu 6 bin metre boru, 20 adet boru ve 13 adet sal Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirilmiş, 198 adet akaryakıt dolu bidon Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilmiştir."