Ali AKSOYER/İSTANBUL,() KARTAL’da tedavi için hastaneye getirilen bir mahkûmu kaçırmak için jandarma ve infaz koruma memurlarına ateş açan 4 kişiden biri polis tarafından gözaltına alındı. Aralarında kaçırılmaya çalışılan mahkûmun kardeşinin de bulunduğu firardaki 3 kişinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde 3 gün önce sabah saatlerinde meydana gelen olayda Maltepe cezaevinden gelen bir mahkûm kaçırılmak istenmişti. Göz bölümüne getirilen E.A.(35) adlı mahkum infaz memurları tarafından araçtan indirilmiş ve polikliniğe götürülürken yakındaki araçlarından inen dört kişiden biri ateş açmıştı. Gasp ve Cinayet suçlarından ömür boyu hapis cezası aldığı belirtilen mahkum E.A.’yı kaçırmak isteyen kişiler infaz koruma memurları ve jandarmanın ateşe karşılık vermesi üzerine geldikleri araca binerek kaçmışlardı. Bu sırada silah sesleri yüzünden hastane bahçesinde vatandaşlar arasında panik yaşanmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada mahkum E.A.’yı erkek kardeşi ve arkadaşlarının kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaya karışan ve jandarmaya ateş açan saldırgan M.K.’yi dün gözaltına aldı. Şüphelinin poliste yapılan sorgusunda yanında bulunan kişilerin isimlerini verdiği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan M.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan olaya karışan kaçırılmak istenen mahkûm E.A.’nın erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu 3 kişinin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü öğrenildi.

(FOTOĞRAF)