MERSİN'de 20 Eylül'de geçirdiği trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren mobilyacı kalfası 17 yaşındaki Şahin Evciboğa'nın annesi 47 yaşındaki Neriman İnatlı, hastane hakkında ihmal iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Mobilyacı kalfası Şahin Evciboğa, 20 Eylül'de evinin bulunduğu Turgut Reis Mahallesi'nden motosikletle işyerine giderken park halindeki bir otomobile çarptı. Kazada yaralanan Evciboğa, çevrede bulunanlar tarafından çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan müdahalede sağ bacağında kırıklar olduğu belirlendi ve hemen ameliyata alındı. Evciboğa'nın bacağına platin takıldı. Yoğun bakımın ardından servise alınan Evciboğan'ın bir süre sonra sağ bacağında morarmalar başladı. İddiaya göre, oğlunun bacağındaki durumu fark eden anne Neriman İnatlı, doktorlarla görüştü. Doktorlar, Neriman İnatlı'ya ameliyat sonrası yaşanan komplikasyonların kas damarlarını sıkıştırdığı için tıkanıklığın yaşandığını söyledi. Bunun içinde damarlara buhar tedavisinin uygulanması gerektiğini, bunun ise Adana'daki bir hastanede yapılabileceği bilgisini verdi.
Aile bunun üzerine Şahin Evciboğa'yı alarak Adana bulunan özel bir hastaneye götürdü. Burada 3 gün kalan Şahin Evciboğa, tedaviye cevap vermeyince yeniden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirildi. Burada kangren olduğu anlaşılan Şahin Evciboğa'nın sağ bacağı diz altından kesildi. Ancak durumu kötüleşen Şahin Evciboğa 4 Ekim'de yaşamını yitirdi.
ŞİKAYETÇİ OLDU
Oğlunun ölümünün ardından eşinden yıllar önce boşanan Neriman İnatlı, Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. İnatlı, oğlunun tedavisi sırasında ihmallerin ve ilgisizliğin yaşandığını iddia ederek, "Oğlum hastanede acılar çekerek öldü. Oğlumun ölümüne ihmal ve yanlış tedavinin neden olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle sorumlular hakkında şikayetçiyim. İhmalleri olanların adalet karşısında hesap vermesini istiyorum" diye konuştu.