Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yönetiminin, hastane bahçesinde yaşayan sokak köpeklerinin itlaf edilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ettiğini iddia etti. Hastane Yöneticisi Dr. Halil Nacar ise dilekçenin kendisinden önceki yönetim tarafından yazıldığını ve amacını aşar bir hale geldiğini söyledi.
Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin bahçesinde yaşamlarını sürdüren sokak köpek ve kedilerinin personel ve hasta yakınları arasında korku ve tedirginliğe sebep olduğu gerekçesiyle hastane yönetimi tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 17 Nisan'da gönderilen ve 'ıslah ve itlaf' yapılmasıyla ilgili yazı hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Sokak hayvanlarını itlaf etmenin kanunla yasak olduğunu ve bunun çok ağır cezası olduğunu belirten Metin Yıldırım, hastanenin böyle bir girişimde bulunmasına anlam veremediğini söyledi. Hastane yönetimi tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yazılan dilekçeyi gösteren Yıldırım, "Hastane yönetimi, 17 Nisan 2014'te Büyükşehir Belediyesi'ne resmi yazı göndererek köpek ve kedilerin itlaf edilmesini istemiş. Ayrıca iç yazışmalarında da bu köpeklere sahip çıkarak besleyen hastane personeline idari işlem başlatılması istenmiş. Doğanın dengesi olan hayvanları öldürmeye kimsenin ne yetkisi, ne de hakkı vardır. Biz hayvanseverler olarak bu köpeklerin öldürülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Gerekirse hayvanseverlerle hastane bahçesindeki köpek ve kedilerin başında nöbet tutacaklarını belirten Yıldırım şöyle konuştu:
"Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir itlaf girişiminde bulunacağını beklemiyoruz. Ancak hastane yönetiminin böyle bir girişimde bulunması dahi kabul edilemez. Dilsiz dostlarımıza kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca hastane yönetimi köpek ve kedileri besleyenlere idari soruşturma açılması gerektiğini belirtiyor. Hava sıcaklığının 40 derece hissedildiği şu günlerde kedi ve köpeklere su veren insanlara soruşturma mı açacaklar? Ayrıca oradaki köpeklerin hepsi, aşıları yapılmış ve kulağına küpe takılmış. Hastane yönetimini bu tavrından dolayı kınıyor ve yaptıkları yanlış girişimden biran önce dönmelerini istiyoruz."
HASTANE: AMACINI AŞAN BİR YAZI
Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi Yöneticisi Dr. Halil Nacar ise Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yazılan dilekçenin, önceki yönetici tarafından yazıldığını kendilerinin gündeminde böyle bir konun olmadığını söyledi. Hastane bahçesindeki hayvanları kendisinin de beslediğini belirten Dr. Nacar şöyle konuştu:
"Biz de bu hayvanları besliyoruz. Benden önceki yönetici tarafından yazılmış bir yazı var. Biz, kediyi köpeği öldürmeyiz. Biz canlıları yaşatmak için çalışan bir kurumuz. Benim yazılan bu dilekçeden haberim var. Ancak bu yazıyı ve içeriğini önemsemiyorum. Ayrıca personele soruşturma açma konusu da bizden önceki yönetimin fevri bir hareketi diye düşünüyorum. Kesinlikle personele karşıda açılan veya açılacak bir soruşturma yok. Bizim buradaki amacımız, hastanemizi nasıl gözde bir sağlık merkezi haline getiririz tamamen budur."

FOTOĞRAFLI