Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - KİLİS Valisi Süleyman Tapsız, Devlet Hastanesi'nin çatısında çıkan ve kentte tedirginliğe yol açan yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Kilis Devlet Hastanesi'nin izolasyan çalışması yapılan çatısında geçen salı günü yangın çıktı. Hastanede kalanların tahliye edildiği yangın, Kilis ve Gaziantep itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangın sonrası hastanenin acil servis ile kliniklerinde dün yeniden hasta kabulüne başlanırken, kullanılamaz hale gelen yoğun bakım ve ameliyathane bölümlerinde ise tadilat çalışmaları sürüyor.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bugün yazılı bir açıklama yaparak yangına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten Vali Tapsız açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Kilis Devlet Hastanesi'nde meydana gelen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi kusur ve ihmali bulunan kişiler varsa tespiti yönünden hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı olayı bire bir yakından takip ediyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanelerini faaliyete geçirmek için çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir."

FOTOĞRAFLI