Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Hastanede paniğe yol açan silahlı kavga sonrası polis 7 kişiyi gözaltına aldı.
Olay, bugün öğleden sonra Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisi önünde meydana geldi. Suruç ilçesinde oturan ve aralarında geçmişe dayalı husumet bulunduğu ileri sürülen Dirik ve Atmaca ailelerinin fertleri hastanede karşılaştı. İddiaya göre, 2 aile fertleri arasında acil servis önünde tartışma çıktı. Tartışma sırasında 2 aile üyeleri yanlarındaki tabancaları çıkararak birbirlerine ateş etmeye başladı. Silah sesleri hastanede paniğe yol açarken, kurşunlar Şehis Kemal Atmaca, Meral Atmaca ile hastanede tedavi gören yakınını ziyarete gelen ve olayla ilgisi bulunmayan Mehmet Çiçek ile Ayşe Özdağ'a isabet etti. Hastane polisinin telsiz anonsuyla destek istemesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polislerin gelmesinin ardından kavga sona ererken, yaralanan 5 kişi sedyelerle acil servise alındı. Yoğun önlem alınan acil serviste doktorların müdahale ettiği yaralılardan 55 yaşındaki Şehis Direk kurtarılamayarak öldü. Tedavisi süren diğer 4 yaralıların sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Kavga sonrası yaşanan yoğunluk sırasında acil servise gelen hastalar ise farklı hastanelere yönlendirildi.
7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olay yerinde inceleme yapan polis, kavgaya karışan ve kaçmaya çalışanları ise kovalamaca sonucu hastane yakınındaki sokaklarda gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin üzerinde ise olay sırasında kullanıldığı tahmin edilen tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmasını sürdüren polis; olayın meydana geldiği ve yaralıların tedavi gördüğü hastane ile husumetli ailelerin yaşadığı Suruç ilçesinde önlemlerini artırdı.

FOTOĞRAFLI