ELAZIĞ'da bir hasta yakını, 7 aylık hamile kadın doğum uzmanı Zeynep Doğan Artaş'ı döverek, karnına tekme attı. Hastane önünde toplanan sağlık görevlileri, Dr. Artaş'a yönelik saldırıyı protesto etti.
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı Zeynep Doğan Artaş, dün akşam saatlerinde gelen hamile bir hastasını muayene etti. İddiaya göre eşini hastaneye getiren Ertan Aksuoğlu, Dr. Artaş'tan onu hastaneye yatırmasını istedi. Dr. Zeynep Doğan Artaş ise, hastayı hastaneye yatırmaya gerek olmadığını söyledi. Ertan Aksuoğlu, bunun üzerine doktorla tartışırken, hamile kadın doktorun karnına tekme ile vurdu. Öfkeli hasta yakını hastanede bulunanlar tarafından engellenirken, Dr. Artaş, kendisine saldırak, karnına tekme atan Aksuoğlu'ndan şikayetçi oldu. Aksuoğlu, polis tarafından gözaltına alırken, doktor Artaş ise aynı hastanede tedavi altına alındı.
Hamile doktorun hasta yakını tarafından dövülmesi Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Tarkan Özdemir, Elazığ İl Sağlık Müdürü Selahattin Karakoç, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Kizirgil, Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sendika üyeleri ve hastane personeli tarafından hastane önünde protesto edildi. Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Tarkan Özdemir, hastanelerinde son derece üzücü bir olay görüldüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Toplumun her kesimi tarafından en ağır şekilde kınanması gereken, insanlık adına kabul edilemez bir hadise yaşandı. Hamile olan bir doktorumuza daha önce hiç görmediği, adını bile bilmediği bir erkek tarafından önce küfre varan hakaretler edildi, sonra karnına tekme atıldı. Bu tekme, aynı zamanda henüz dünya ile tanışmamış, bu tarz insanların varlığından bile habersiz olan anne karnındaki o bebeğe de atıldı. Bu sadece anneye ve bebeğine değil aynı zamanda insanlığımıza, manevi değerlerimize, emniyetimize ve emanetlerimize de atılan bir tekmeydi. İnanılması ve açıklanması mümkün olmayan, son derece iğrenç bulduğumuz bu olayı nefretle kınıyor ve gereken cezanın alınması yönündeki talebimizi sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Şu ana kadar hekime, sağlık çalışanlarına saygı konusunda en iyiler arasında olan ilimizin bu pozisyonunu korumak için gayret edeceğiz."
Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, "Bu tür insanlık dışı olayların son örneği dün akşam Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yaşanmıştır. Görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olan bir bayan doktor arkadaşımız insanlıktan nasibini almamış kişilerce darp edilmiştir. Sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin mutlaka bir an önce alınması gerekmektedir. Kanununda yapılacak düzenleme ile bu tür davranış sergileyen kişilere hapis ve ciddi miktarda para cezaları getirilmek kaydı ile ceza verilmelidir" dedi
Protestoya katılanlar 'Sağlığa uzanan eller kırılsın' sloganı atarak dağıldı.
SERBEST BIRAKILDI
Hamile Dr. Zeynep Doğan Artaş'ı darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Ertan Aksuoğlu, polisteki ifadesinin ardından adliyeye çıkarıldı. Aksuoğlu, sevk edildiği mahkeme tarafından 'adli kontrol' kararıyla serbest bırakıldı.