ÇORUM'da lenfoma hastası olan ve bir bankadan kullandığı 4 bin lira krediyi ödeyemeyince mahkemelik olup, beraat eden 41 yaşındaki Yücel Bolatçı, "Hakime hanıma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ödeyemediğim borcum olmadı. Ancak hem hastalığım, hem de işten atılmam beni ekonomik anlamda çok zor durumda bıraktı" dedi.
Çorum'da bir tavukçuluk firmasında çalışan Yücel Bolatçı, bir bankadan 4 bin lira kredi kullandı. Ancak geçen yıl işten çıkarılınca kredi taksitlerini ödeyemedi. Faizlerle birlikte 6 bin lira olan borç üzerine, banka ile Bolatçı yeniden yapılandırma konusunda anlaştı. Ancak işsiz olduğu için kredi taksitlerini yine ödeyemedi. Bunun üzerine de banka avukatları, Yücel Bolatçı hakkında Çorum İcra Mahkemesi'ne 'Borçlunun ödeme şartını ihlal' suçundan dava açtı. Hakim, lenfoma hastası olan ve sağlık durumu çalışamasına engel olan Bolatçı'yı "Borçlu vekilince borçlunun lenfoma hastası olduğuna ilişkin tıbbi rapor ve belgeler ibraz edilmiştir. Her ne kadar borçlunun hakkında borç ödeme şartını ihlal suçundan dava açılmış ise de yargılama dosyasındaki bilgi ve belgelerin incelenmesinde, suçun oluşmadığı anlaşılmakla borçlunun cezalandırılmasına yer olmadığına karar verip" beraat ettirdi.
DURUMUM OLSA ÖDERİM
Bu kararla hapse girmekten kurulan 2 çocuk babası Yücel Bolatçı, mahkemenin hakimi Arzu Canikoğlu'na teşekkür etti. Yücel Bolatçı, "Hakime hanıma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ödeyemediğim borcum olmadı. Ancak hem hastalığım hem de işten atılmam beni ekonomik anlamda çok zor durumda bıraktı. Kemoterapi tedavisi görüyorum. Okula giden iki çocuğum var. Evim kira. Üstelik sağlık durumum da çalışmaya müsait değil. Ödeyebilecek durumda olsam borcumu öderim" dedi. 
Avukatı Rıtvan Çam da, Yücel Bolatçı'nın iyi yürekli ve çalışkan bir insan olduğunu ancak hastalığı nedeniyle borcunun ödeyemediğini belirterek, "Taksitlerin bir kısmını ödemişti ancak kalan kısmını ödeyemedi. Borcundan dolayı hakkında dava açılmıştı. Mahkeme hakimi örnek bir karar vererek müvekkilimin beraatine karar verdi. Hakimin vicdani kararını takdir ettim. Kanser hastası bir insanın cezaevine girmesine izin vermedi" diye konuştu.

YÇ(MS/AK)(FOTOĞRAFLI)