Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde 'Hanım ağa Çetesi' olarak bilinen, 51 yaşındaki Saadet Şen liderliğindeki suç örgütü üyesi toplam 26 sanığın yargılanmaları tamamlandı. Saadet Şen'in 16 yıl 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, 11 sanığı da 2 yıl ile ömür boyu hapis arasında cezalara çarptırdı. 14 sanık ise beraat etti.
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında, aralarında kendisinden yaklaşık 2 yıldır kendisinden haber alınamayan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un sevgilisi olan Emrah Kaya ile 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen ile boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Erdal Güneş'in liderliğini yaptığı çeteyi takibe aldı. Çeteye karşı Bursa'dan gelen Özel Harekat polislerinin de katılığı operasyonda düzenlendi. Kendisinin, Sinem Yurdanur olayı ile ilgili gözaltına alınacağını sanan Emrah Kaya, ruhsatsız tabancasıyla göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya kurtarılamadı. Operasyonu sürdüren polis, 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen’in de bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı.
'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'örgüte üye olmak', 'adam öldürmek', 'uyuştucu ticareti yapmak', 'hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından adliyeye çıkartılan şüphelilerden, aralarında yürümekte güçlük çektiği için koltuk değnekleri kullanan Saadet Şen'in de bulunduğu 15'i tutuklanırken, 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasından sonra, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan ve karar aşamasına gelen yargılama sonuçlandı. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü çete lideri olmakla suçlanan Saadet Şen'e 16 yıl 15 gün, oğlu Erdal Güneş'e 'ömür boyu' ve 79 yıl 6 ay, Samet Güneş’e 'ömür boyu', Yücel Bayzin’e 33 yıl 6 ay 15 gün, İlyas Uslu’ya 19 yıl 4 ay 15 gün, Serkan Sever'e 13 yıl 6 ay 15 gün, Güven Eray Ocak’a 5 yıl 7 ay 15 gün, Bilal Aydın'a 4 yıl 2 ay, Mustafa Erenei 4 yıl 2 ay, Ergin Alan’a 4 yıl 2 ay, Ömer Pala’ya 2 yıl 1 ay, Canip Avşar’a 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aynı davadan yargılanan 14 kişi ise beraat etti.
Çete davasında 'ömür boyu' ve 79 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal Güneş, Sinem Yurdanur cinayetiyle ilgili cezaevinde savcının oluru ile ifadesini alan polislere, Sinem Yurdanur'u, intihar eden arkadaşı Emrah Kaya'nın öldürdüğünü, intihar eden arkadaşının olaydan bir süre sonra cinayeti kendisine itiraf ettiğini belirtip, Sinem Yurdanur'un cesedinin atılmış olabileceği adresi polise bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemede, üniversiteli talihsiz genç kızın kemikleri bulunmuştu.

FOTOĞRAFLI