Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Yağmurlu Köyü'nde 8.5 aylık hamile ve 2 çocuk annesi yengesi 33 yaşındaki Zeynep Taş'ı, kahvaltı hazırlamadığı gerekçesiyle döverek öldüren kayınbirader 36 yaşındaki Kaddafi Taş ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın mahkeme heyetine karşı saygılı tutumunu gözönüne alan mahkeme, 'iyi hal' indirimi yaparak cezayı ömürboyu hapse çevirdi.
Bismil İlçesi'ne bağlı Yağmurlu Köyü'nde 4 Kasım 2013 günü 8.5 aylık hamile yengesi Zeynep Taş'ı kahvaltı hazırlamadığı için döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kaddafi Taş'ın yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın ikinci celsesine tutuklu sanık Kaddafi Taş ve taraf avukatları katılırken, öldürülen Zeynep Taş'ın eşi Nurettin Taş, hakkında zorla getirme kararı olmasına rağmen duruşmaya katılmadı.
Duruşmada ilk olarak söz verilen Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanık Kaddafi Taş'ın kardeşinin eşi olan Zeynep Taş'ı gebe olduğunu bildiği halde dövdüğünü ve boğarak öldürdüğünü belirterek, ağırlaştırılmaş ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.
Duruşmada müdahil olarak söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da, Cumhuriyet Savcısı'nın görüşüne katıldıklarını ve sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması gerektiğini söyledi.
'ÖLDÜRME KASTIYLA VURMAMIŞ'
Daha sonra söz verilen sanık avukatı Arzu Başer ise, "Müvekkilim öldürme kastıyla vurmadığını, yaralama amacıyla hareket ettiğini söylemiştir. Müvekkil hakkında kasten öldürme suçundan ceza verilemeyeceği kanaatindeyiz. Tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesini talep ediyoruz" dedi.
Sanık Taş ise önceki ifadesinde söylediği, "Ben bir tane tokat attım. Olayın buraya varacağını bilmiyordum. Pişmanım. Takdir mahkemenindir, ben kardeşim ve dedemin tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" sözlerini tekrarladı.
'İYİ HAL'DEN ÖMÜRBOYU HAPİS
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme sanık Kaddafi Taş'ı önce 'Gebe olduğu bilinen kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırdı. Sanığın mahkeme heyetine karşı saygılı tutumu, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan mahkeme, 'iyi hal' indirimi yaparak Taş'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
FOTOĞRAFLI