İZMİR'in Karaburun İlçesi Mordağan Beldesi'ndeki makilik alanda, 4 aylık hamile eşi 22 yaşındaki Yasemin Yüksel'i 5 bıçak darbesiyle öldürmekten tutuklanan 32 yaşındaki Şeyhmus Yüksel hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay geçen 12 Ağustos'ta saat 21.30 sıralarında, Mordoğan Beldesi, Çatalkaya Mahallesi, İzmir-Karaburun karayolunun kenarında meydana geldi. Ailesiyle 5 yıl önce Almanya’dan İzmir’e kesin dönüş yapan Şeyhmus Yüksel ile Yasemin Yüksel görücü usulüyle evlendi. İzmir’de yaşayan ve bir çocukları dünyaya gelen çiftin hayatı, Şeyhmus Yüksel'in uyuşturucuya alışmasıyla kabusa döndü. Şeyhmus Yüksel, ikinci çocuğuna hamile olan eşine şiddet uygulamaya başladı. Şiddete dayanamayan kadın, birkaç kez evi terk edip babasının ve ağabeyinin yanına sığındı. Her seferinde çocuğu için affettiği eşinden bir kez daha şiddet gören genç kadın, geçen Ramazan Bayramı'dan önce evi terk ederek babası Musa Güven’in yanına döndü.
Olay günü kayınpederinin Gümüşpala Semti'ndeki evine giden Şeyhmus Yüksel, boşanma işlemlerini başlatacağını, sürecin kısa sürmesi için kendisinin de yanında olması gerektiğini söyleyerek eşini kandırdı. Otomobile bindirdiği eşiyle birlikte Gümüşpala'daki evden ayrıldı. Yasemin Yüksel’e gün içerisinde uzun süre ulaşamayan ailesi, polise haber verdi. Şeyhmus Yüksel’in kiraladığı otomobilin GPS sinyallerine göre dağlık alana giden polisler, bıçaklanarak öldürülmüş Yasemin Yüksel'in cesediyle karşılaştı. Eşi Yasemin Yüksel'i taşlık ve makilik alanda yüzünden ve boynundan 5 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen Şeyhmus Yüksel ise kaçtı. Kaçtığı araç, Urla’ya bağlı Bozavlu mevkisinde terk edilmiş halde bulundu.
Şeyhmus Yüksel’in, başka kişileri de öldüreceğine yönelik tehdit telefonları açması üzerine, jandarma ve polis ekipleri, ortak çalışma yürüttü. İzmir'in Menemen İlçesi'ne kaçtığı belirlenen Şeyhmus Yüksel, polis ve jandarma tarafından takibe alındı. Yasemin Yüksel'le oturdukları evi satıp, Mardin üzerinden Suriye'ye ya da Yunanistan üzerinden Almanya'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.
Menemen'den taksiyle Karşıyaka İlçesi'ne gelen Şeyhmus Yüksel, evini satın almak isteyen bir kişiyle kahvede pazarlık yaparken polis tarafından yakalandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Şeyhmus Yüksel’in, sözlü ifadesinde, iyi bir hayat sürdüklerini, ev yaptırdığı eşinin kendisini aldattığını, bu yüzden sorun yaşadıklarını, sonrasında da onu öldürdüğünü iddia ettiği öğrenildi.
Adliyeye sevk edilen ve susma hakkını kullanan Şeyhmus Yüksel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
DAVA AÇILDI
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesri Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Şeyhmus Yüksel hakkında 'nitelikli kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Emeklioğlu, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, genç kadının kanında uyuşturucu ve uyutucu madde ile alkole rastlanmadığını, ense sol alt tarafında bulunan atar damarın kesilmesi sonucu öldüğününü belirtti. Vücudunda bulunan metal parçasının ele geçen bıçakla karşılaştırıldığını ve birbirbirine uyum sağlamadığını, olayda başka bıçağın da kullanılmış olabileceğini vurguladı. Diğer bıçak darbelerinin öldürücü yaralar olmadığını kaydeden savcı, genç kadının 4 aylık hamile olduğuna da iddianamede yer verdi.
Sanık Şeyhmus Yüksel’in, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarılacağı belirtildi.