MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi'nde sıcak hava nedeniyle Soli Halk Plajı'nda 'yasak' uyarısının yapıldığı tabelanın hemen yanında serinlemek için denize giren 5 kişi, boğulma tehlikesi geçirdi.
Pazar günü yüksek nemle birlikte hissedilen hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması nedeniyle oluşan kavurucu sıcaklardan korunmak isteyenler, kendilerini park ve bahçelerdeki ağaç gölgelerine atarken, bazıları ise Soli Halk Plajı'na akın etti, denize girilmesi yasak bölgelerde serinlemeye çalıştı. Soli Halk Plajı'nda tehlikeli bölge olarak belirlenen ve Mezitli Belediyesi'nce konulan uyarı tabelalarına aldırış etmeden gün içerisinde serinlemek için denize giren 5 kişi boğulma tehlikesi atlattı. Çevrede yetişenler tarafından denizden son anda çıkarılan kişilere ilk müdahaleyi de vatandaşlar yaptı. Daha sonra olay yerine gelen 112 acil ambulansta yapılan müdahalelerde durumu ağır olanlar Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak doktorların büyük çabalarıyla yeniden hayata döndürüldü.
Aynı plajda her yıl boğulma olaylarının yaşandığını öne süren vatandaşlar, yetkililerden uyarı tabelalarının dikkat çekeceği yerlere konulmasını ve cankurtaran uygulaması yapılmasını istedi.
Yasak bölgelerin tehlikeli olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ise, vatandaşların denize girerken kurallara uymasını istedi. Başkan Tarhan, daha önceki yıllarda yaşanan üzücü olayların bir daha yaşanmaması için sahilde gereken önlemleri aldıklarını dile getirerek, "Soli sahilinde bulunan mendireğin daha önceki yıllarda sökülmesiyle oluşan taşların kalıntıları denizde girdap oluşturmaktadır. Oluşan girdap ile zaman zaman boğulma olayları olmaktadır. Boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla buraya tabelalarla duyurumuzu yapıyoruz, deniz içerisinde sınırlarımızı işaretliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu bölgede denize girerken bu kurallara uymalarında fayda var. Can güvenliği için bu anlamda dikkat etmeleri gerekir. Bu yasak bölgelerde vatandaşlarımızın denize girmeleri hayati bir risk taşımaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI