ŞANLIURFA'da, DSİ'ye ait sulama kanalına düşen 13 yaşındaki Halit Yıldız'ın halen bulunamaması nedeniyle öfkelenen 50 kişilik grup, Şanlıurfa-Mardin karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat eylemini sürdüren grup, polisin iknası sonucu karayolunu trafiğe açtı.
Şanlıurfa'da, dün Halit Yıldız serinlemek için girdiği DSİ'ye ait sulama kanalında kayboldu. Yakınlarının ve kurtarma ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarına rağmen Yıldız'a ulaşılamadı. Dünden bu yana Halit Yıldız'ın bulunamamasına öfkelenen Yıldız ailesine mensup 50 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Mardin karayolunun 15'inci kilometresinde karayolunu trafiğe kapattı. Yolun çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmasının ardından sürücüler, telefonla durumu ilettiği polislerden yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, gruptakiler ile görüşüp karayolunu trafiğe açmasını istedi. Grup, polislerin ikna çabasına rağmen karayolunu açmamaya direndi ve yetkililerin sorunlarına çare bulmasını istedi. Grubun direnmesi ve kilometrelerce araç konvoyunun oluşmasının ardından olay yerine zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından gruptakiler, kaybolan gencin cesedinin bulunması için aramaların yoğunlaştırılacağının sözünü veren polisler tarafından ikna edilerek karayolunu trafiğe açtı.

FOTOĞRAFLI