Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İşadamı Halis Toprak'ın kızı Aynur Doğan'ın babasının kayıp olduğun yönündeki polise başvurusu üzerine Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri işadamını özel bir hastanede buldu. 5 Mayıs tarihinde ifadesi alınan İşadamı Halis Toprak “Kendi istediğimle hastanede kalıyorum. Kimseden şikayetçi değilim. Ancak kızımla konuşmak istemiyorum.” dedi.

Diyarbakırlı İşadamı Halis Toprak'ın kızı Aynur Doğan'ın 4 Mayıs 2014 tarihinde polise başvurarak babasının kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Aynur Toprak babasını kaçırarak zorla tuttuklarını iddia ettiği  Ahmet Toprak ile babasının yardımcıları E.Ü., S.K. ve Z.K.’den şikâyetçi olmuştu. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmada kayıp olduğu iddia edilen işadamı Halis Toprak, İstanbul’da bir hastanede bulundu.

Hastanede polise ifade veren Halis Toprak bazı sağlık sorunları yüzünden kendi isteği ile hastaneye yattığını söylediği öğrenildi. Polise ifade veren Halis Toprak’ın “Kendi isteğimle hastanede kalıyorum. Kimse beni burada zorla tutmuyor. Ben kimseden şikayetçi değilim. Kızımla aramızda miras yüzünden bazı sorunları vardı. Bu yüzden başvuru yapıp şikayetçi olmuş olabilir. Ben kızımla şu an görüşmek istemiyorum.” dediği öğrenildi.

AA(HE)