ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde turistlere halı satan 50 yaşındaki Şenol Çetin'i öldürmekle suçlanan boşandığı Aslı Başak Şener ile sevgilisi Ömer Yılmaz, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.
Olay geçen yıl 5 Mart tarihinde meydana geldi. Manavgat'a bağlı Side Beldesi'nde turistlere halı satan Şenol Çetin ile geçen 2013'ün Ocak ayında boşandığı 25 yaşındaki Aslı Başak Şener, kısa süre önce barıştı. Eski eşiyle ayrı kaldığı sürede 35 yaşındaki Ömer Yılmaz ile birlikte olan Aslı Başak Şener, eve döndükten sonra da Ömer Yılmaz ile görüşmeye devam etti. Eski eşini öldürmeye karar veren Şener ile sevgilisi Yılmaz, cinayet planı hazırladıktan sonra harekete geçti.
Evden ilköğretim 1'inci sınıf öğrencisi çocuğuyla ayrılarak anahtarı Ömer Yılmaz'a veren Şener, Şenol Çetin'e ait tabancanın yerini de söyledi.
5 Mart sabahı anahtarı kullanarak eve gelen Ömer Yılmaz, Şenol Çetin'i tabancayla vurup öldürdü. Kapıyı kilitleyerek evden ayrılan Ömer Yılmaz ile Aslı Başak Şener, Muğla'ya gitmek üzere yola çıktı. Yol üzerinde suç aleti tabancayla Şenol Çetin'e ait özel eşyaları belirli aralıklarla atan ikili, daha sonra Antalya'ya dönüş yaptı.
Ertesi gün evinin anahtarını bulamadığı gerekçesiyle çilingir çağıran Aslı Başak Şener, eski kocasının cesediyle karşılaştı. Polisi arayarak yardım isteyen kadın, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alındı. Sorgusunda çelişkili ifadeler veren Aslı Başak Şener'in görüştüğü kişileri takibe alan polis, Ömer Yılmaz'a ulaştı. İfadesinde cinayeti birlikte tasarladıklarını söyleyen Ömer Yılmaz, suçlamaları kabul etti. Yılmaz ile Şener, ifadelerinin ardından tutuklandı.
İKİ SANIĞA CEZA YAĞDI
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren yargılamada bugün son kez hakim karşısına çıkan Aslı Başak Şener ve Ömer Yılmaz'a, mahkeme başkanı Faris Özsoy son sözlerini sordu. Sanıklardan Şener, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" derken, Yılmaz ise "Hakim bey, böyle bir olaya karıştığım için çok pişmanım, üzgünüm" dedi.
Kısa aranın ardından boşandığı eşini yeni sevgilisine planlayarak öldürten Aslı Başak Şener, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, onun banka kartıyla alışveriş yaptığı ve kişisel eşyalarını çaldığı gerekçesiyle de 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ömer Yılmaz ise adam öldürme, banka kartıyla alış veriş yapma, hırsızlık suçlamalarının yanı sıra, ruhsatsız tabanca bulundurma ve mesken mahsuniyetini ihlal suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile toplam 6 yıl 3 ay hapis ve 500 lira para cezasına mahkum edildi.