DENİZLİ’de Eğitim-İş Sendikası tarafından düzenlenen eylemde hükümet protesto edildi. Yaklaşık 300 eylemci, Ak Parti binasının önünden geçerken 'Hırsız var' diye bağırdı.
Denizli’de Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen eyleme, Eğitim-İş, TGB VE CHP’liler ile birlikte vatandaşlar katıldı. Eylemciler halay çekip, hükümeti istifaya çağırdı. Grup, 'Hırsız var', 'Hükümet istifa', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' gibi sloganlar attı.
Topluluk adına açıklama yapan Eğitim-İş Şube Başkanı Kadem Özbay, yolsuzlukların ve devletin içindeki kirli ilişkilerin ortaya döküldüğünü belirterek, “Üç Bakanın istifasının ardından kabine değişikliği gerçekleştirilerek, yenilenme görüntüsü altında tam anlamıyla savaş ve mutlak itaat kabinesi oluşturuldu. Bakanın itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan kendini kurtarmaya çalışıyor” dedi.
Eylem sırasında, Başbakan Erdoğan’ın maskesini takan bir kişi, kutu içindeki fotokopiyle çoğaltılan paraları cebine koydu. Grup basın açıklamasının ardından yürümek istedi. Ancak polis, yola TOMA ve çevik kuvvetten barikat kurarak izin vermedi. Bir süre sonra yürümesine izin verilen grup, Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önünden geçerken 'Hırsız Var' diye bağırdı.

RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)